10 august 2022

Iranul își exprimă protestul față de Grecia pentru confiscarea unei nave iraniene

Waving Iran flag above skyline of Tehran at sunset.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Iranul l-a chemat pe Însărcinatul cu afaceri al Greciei la Teheran pentru a protesta împotriva confiscării unei nave sub pavilion iranian în apele teritoriale grecești.

Ministerul iranian de Externe transmite că l-a convocat miercuri pe diplomatul țării europene pentru a sublinia angajamentele internaționale ale guvernului elen, după ce a confiscat nava menționată mai sus, după o oprire de urgență pe care a făcut-o ambarcatiunea, sub pavilion iranian, în apele Greciei din cauza unei defecțiuni tehnice.

Partea iraniană a susținut că „confiscarea încărcăturii navei este un exemplu de piraterie internațională, iar responsabilitatea pentru acest act revine guvernului grec”.

În acest sens, Teheranul a precizat că „predarea in fața presiunii ilegale din partea Statelor Unite este inacceptabilă și condamnată”.

Ministerul iranian de Externe a subliniat că Republica Islamică nu va renunța la dreptul său legal și solicită guvernului elen să își respecte angajamentele internaționale în ceea ce privește transportul maritim și navigația.

Însărcinatul cu afaceri grec a indicat că va transmite imediat protestul guvernului său.

Grecia a confiscat o navă sub pavilion iranian în largul coastei sale, împreuna cu încărcătura printr-un ordin judecătoresc.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto istock