30 septembrie 2022

Iranul, prin vocea președintelui Raisi, i-a transmis lui Erdogan că „orice schimbare a granițelor în regiune este inacceptabilă”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

FOTO: Ebrahim Raisi

Președintele iranian, Ebrahim Raisi, într-o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, la Samarkand, a considerat inacceptabilă orice modificare a granițelor recunoscute internațional din regiune.
Șeful Statului iranian a subliniat că integritatea teritorială a țărilor regiunii trebuie păstrată.
„Politica noastră în regiune se bazează pe faptul că destinele țărilor trebuie să fie decise de ele însele și trebuie arătat respect pentru suveranitatea lor națională și integritatea teritorială”, a spus el.
În discursul său la summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai, desfășurat la Samarkand, președintele iranian Ebrahim Raisi a spus că stabilitatea Caucazului este extrem de importantă pentru Iran și schimbarea frontierei este inadmisibilă.
„Conduita politicii NATO creează amenințări în diferite regiuni ale lumii. Stabilirea păcii, stabilității și securității în Caucaz este extrem de importantă pentru Republica Islamică Iran”, a spus el, referindu-se la singurul membru NATO prezent, Turcia.
„Am subliniat întotdeauna necesitatea de a păstra suveranitatea națională și integritatea teritorială și inadmisibilitatea oricăror modificări la frontierele recunoscute. Cele două părți trebuie să-și rezolve diferențele în mod pașnic, prin dialog și în conformitate cu dreptul internațional”, a spus președintele iranian, referindu-se la recentele ciocniri dintre armeni și azeri.
Sursa foto: wikipedia.org
Ciprian Pop