30 noiembrie 2021

Israelul bombardează clădirea unde își desfășurau activitatea mai multe agenții de presă străine și televiziunea Al Jazeera, în Gaza

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Într-o încercare condamnabilă de a închide gura presei internaționale, Israelul bombardează clădirea unde își desfășurau activitatea mai multe agenții de presă străine și televiziunea Al Jazeera, în Gaza

 Un bombardament israelian a distrus sâmbătă o clădire care adăpostea birourile agențiilor de presă din orașul Gaza.

Turnul, înalt de peste 10 etaje, s-a prăbușit după atacul forțelor militare israeliene.

Clădirea în cauză găzduia birourile televiziunii qatare Al Jazeera și ale agenției de știri americane, Associated Press (AP). De asemenea, și corrsponbenții Agence France Presa (AFP) își desfășurau activitatea aici, acestea fiind, dealtfel, și cei care au filmat momentul distrugerii clădirii și, prin intermediul cărora, imaginile au ajuns în întreaga lume.

„Un atac israelian a distrus clădirea care găzduiește birourile AP din Gaza”, a declarat pe Twitter Jon Gambrell, jurnalist al agenției de știri.

Jurnaliștii agenției AFP au asistat la modul în care turnul de 13 etaje s-a prăbușit după ce a fost lovit de mai multe rachete.

Rețeaua de televiziune Al-Jazeera a confirmat pe Twitter că birourile sale se aflau în această clădire și a transmis în direct imaginile care arată cum turnul se prăbușește și este redus la un munte de moloz.

Deși armata israeliană a fost contactată de mass-media, aceasta nu a emis nicio declarație cu privire la această chestiune.

„S-ar putea să existe bombe care cad pe clădirea noastră. Am fugit pe scări, de la etajul 11 ​​și acum privim clădirea de departe. Sperăm că armata israeliană va da înapoi „, a transmis corespondentul AP din Gaza, Fares Akram, pe Twitter înainte de atac.

Ciprian Pop