27 noiembrie 2021

Israelul semnalează că discuțiile lui Bennett cu Putin au fost „reușite” și „foarte importante”

PRIM MINISTRU ISRAEL Bennett
Distribuie pe rețelele tale sociale:
 Ministrul israelian al construcțiilor Zeev Elkin, care l-a însoțit pe premierul Naftali Bennett în timpul vizitei sale în Rusia, a descris pentru radioul național israelian discuțiile de vineri dintre premierul israelian și președintele rus, Vladimir Putin, drept „reușite” și „foarte importante”. Elkin a postat despre acest aspect si pe Twitter .

„O întâlnire foarte importantă și de succes [a primului ministru] cu președintele rus a durat cinci ore și jumătate”, a scris Elkin. „Șabatul va veni de la Soci”, a adăugat ministrul. Elkin, care vorbește rusă, l-a tradus lui Bennett în timpul discuțiilor cu Putin, notează radioul de stat israelian.

Anterior, biroul premierului israelian a declarat că întâlnirea celor doi lideri de la Soci „a fost caldă și pozitivă” și că „au fost luate în considerare o serie de probleme semnificative în relațiile bilaterale”, adăugând că, la finalizarea acesteia, „ Conducătorii au mers pe terasa reședinței, plimbandu-se si pe potecile reședinței din marginea plajei.” Inițial era planificat ca prim-ministrul să se întoarcă în Israel în aceeași zi, dar din cauza faptului că întâlnirea a durat mult mai mult decât era planificat, s-a decis ca delegația israeliană să rămână în Rusia până sâmbătă seara. În conformitate cu tradiția evreiască, munca este interzisă în Shabat de la apusul soarelui vineri până sâmbătă seara, așa că nu poți folosi transportul, în special zborul cu avioane.

Premierul israelian a sosit vineri dimineață la Soci, în prima sa vizită oficială în Rusia, la invitația președintelui rus. Bennett a preluat funcția de șef al cabinetului israelian pe 13 iunie, în locul lui Benjamin Netanyahu, care anterior condusese guvernul din 2009. Putin și Netanyahu au menținut un dialog constant, au purtat multe întâlniri și convorbiri telefonice, iar Elkin, care anterior ocupase diverse funcții în Cabinetul de miniștri al predecesorului lui Bennett, a acționat ca interpret în negocierile lor.

Ciprian Pop