29 iunie 2022

„Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalităţi ale Bucovinei” – proiect de educaţie muzeală – concurs de caligrafie cu premii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul Naţional al Bucovinei organizează ediţia a II-a a proiectului de educaţie muzeală „Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalităţi ale Bucovinei”.

Proiectul educaţional – concurs a fost lansat prima dată în 2021 şi s-a bucurat de un real interes atât din partea concurenţilor, cât şi a vizitatorilor virtuali. Proiectul urmăreşte şi anul acesta cunoaşterea şi familiarizarea participanţilor cu personalităţi ale Bucovinei. Totodată proiectul îşi propune să continue să dezvolte pasiunea copiilor şi adolescenţilor pentru scrisul de mână.

În perioada 15 martie – 15 mai 2022, Muzeul Naţional al Bucovinei vă invită să exersaţi scrisul frumos în cadrul concursului de caligrafie organizat on-line, pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie. Cu această ocazie, pasionaţii scrisului frumos îşi vor putea arăta măiestria în arta caligrafiei. Cine doreşte să participe la concurs trebuie să copieze caligrafic, pe o coală de hârtie A4, un fragment, la alegere, despre o personalitate a Bucovinei. Recomandăm să alegeţi un text semnificativ despre personalitatea aleasă.

Textul ales va fi caligrafiat pe o coală de hârtie, a cărei grosime va împiedica cerneala să străpungă hârtia. Va conţine diacritice şi va avea maximum 150 de cuvinte. Este permis scrisul cu cerneală colorată. Încurajăm, de asemenea, îmbinarea scrisului cu elemente decorative.

Proiectul se adresează celor două categorii de vârstă: participanţi de 9-12 ani şi de 13-18 ani.

Este permisă doar scrierea de mână. Se pot folosi orice fel de instrumente de scris: stilou, toc, pană, pix cu vârf subţire.

Lucrările realizate vor fi aduse la Muzeul de Istorie din Suceava.

Cei care nu pot ajunge la sediul muzeului pot fotografia lucrările cu rezoluţie bună şi le pot trimite pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie sau prin e-mail la marketing@muzeulbucovinei.ro. Lucrările vor conţine numele autorului, vârsta, clasa şi şcoala.

Acestea vor fi postate pe pagina de Facebook, iar cele mai frumoase vor fi premiate.

Evaluarea va fi realizată de o comisie de specialitate din muzeu, iar premiile se vor acorda, ţinându-se cont de cele două categorii de vârstă participante.

Vor fi acordate premiile I, II, III şi menţiuni, constând în diplome şi produse marca Muzeul Naţional al Bucovinei, pentru fiecare categorie de vârstă.

Cu lucrările realizate, Muzeul Naţional al Bucovinei va organiza şi un eveniment expoziţional.

Notă: În conformitate cu Regulamentul European 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, prin participarea la proiectul de educaţie muzeală „Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalităţi ale Bucovinei” vă daţi consimţământul pentru utilizarea şi distribuirea lucrărilor realizate, în spaţiul public, în scopuri de informare şi promovare pe paginile de social media ale Muzeului Naţional al Bucovinei.