29 mai 2022

Italia a finalizat o anchetă asupra unui militar acuzat de spionaj pentru Federația Rusă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Potrivit ANSA, Parchetul roman semnalează ca Walter Biota, este acuzat de spionaj, dezvăluire a secretelor de stat și corupție.

Parchetul din Roma și parchetul militar italian au finalizat cercetările asupra soldatului Walter Biota, acuzat de spionaj pentru Rusia și aflat într-o închisoare militară. Acest lucru a fost anunțat marți de agenția ANSA .

Potrivit presei italiene de astăzi, Parchetul care îl poate aduce în judecată pe Biota, a adus acuzații de spionaj, dezvăluire a secretelor de stat și corupție, iar a doua instanță spune despre „obținere de informații secrete în scop de spionaj”, „obținere și dezvăluire de informații cu caracter confidențial” și „realizarea fotografiilor în scop de spionaj”.

Biot, angajat al Statului Major General al Ministerului Apărării, tată a trei copii, a fost reținut împreună cu un funcționar de la biroul atașatului militar al Ambasadei Rusiei în seara zilei de 30 martie într-o parcare dintr-o zonă periferică a Romei. Cei care l-au reținut găsit un suport de date și o cutie cu numerar. Prin decizia autorităților italiene, funcționarul de la biroul atașatului militar și coordonatorul sau direct său, atașatul militar, au părăsit atunci țara. În Italia, incidentul a fost numit „act ostil” de către Federația Rusă. Ministerul rus de Externe și-a exprimat regretul pentru expulzarea diplomaților. Ulterior, un angajat al biroului atașatului militar al Ambasadei italiene de la Moscova a fost expulzat din Federația Rusă ca retorsiune.

A consemnat Pop Ciprian-Dorel