23 iulie 2021

Italia: Sardinia rămâne singură în zona albă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De luni, 15 martie, cele mai populate regiuni ale Italiei vor deveni ”roşii” (risc ridicat), ceea ce va duce la închiderea şcolilor, precum şi a barurilor şi restaurantelor. Călătoriile vor fi limitate la cerinţele de muncă, la achiziţionarea de produse de bază şi la urgenţe de sănătate.

Guvernul condus de Mario Draghi a adoptat vineri în Consiliul de miniştri noi măsuri anti-Covid pentru perioada 15 martie – 6 aprilie, hotărând în special ca regiunile care înregistrează un număr de peste 250 de noi cazuri pe săptămână să intre automat în zona roşie (cel mai mare nivel de risc corespunzător celor mai drastice restricţii).

În plus, pentru weekendul de Paşte (3, 4 şi 5 aprilie), întreaga peninsulă va fi clasificată automat ca fiind zonă ”roşie”.

Regiunile Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Marche, Piemont, Puglia, Veneto și provincia autonomă Trento trec în zona roșie, pe lângă Campania și Molise care rămân în zona roșie.

Toate celelalte regiuni vor fi în zona portocalie. De luni vor fi portocalii Abruzzo, Calabria, Liguria, Sicilia, Umbria, Toscana, Valle d’Aosta, Provincia Bolzano. O verificare a datelor pentru Basilicata este în curs. Sardinia rămâne singură în zona albă.