4 octombrie 2022

Italia se pregătește pentru apartheid: Mario Draghi propune că doar cei vaccinați să voteze

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Pentru premierul Mario Draghi, pașaportul de vaccin pentru a intra în baruri, cinematografe sau clădiri publice nu este suficient. Al doilea act al acestei sinistre povești a fost deja anunțat, împreună cu documentul care va deveni esențial pentru a urca în trenuri, avioane și feriboturi pe distanțe lungi.
Cu toate acestea, există un al treilea act, care îi înnebunește pe unii juriști: obligarea vaccinării  la intrarea secțiilor de votare, titreaza ziarul Îl Tempo.
 Presa din peninsulă definește aceasta sinistra inițiativă drept „bomba atomică a lui Draghi”. O altă inituativă este și cea propusă de secretarul Partidului Democrat, Enrico Letta, care dorește doar candidații vaccinați pe listă. Și după ce am ajuns până aici, este evident că de la electoratul pasiv la cel activ, drumul este scurt.
Dar aceea de a merge la vot doar cu permisul verde „prezintă riscuri serioase de neconstituționalitate”, spune un profesor universitar care lucrează la această problemă, „pentru că dreptul de vot nu poate fi limitat de nimeni”.
Și lista îndoielilor, pentru juriști , este lungă: „Există un curent de gândire care dorește să depășească problema permițând doar persoanelor vaccinate să intre în secțiile de votare și de aceea ar fi la îndemână să punem locuri de vit în în aer liber, în afara școlilor, clădirilor oficiale,  pentru cei nevaccinați. Cu toate acestea, acest lucru nu ar garanta secretul votului,  deschiderea acestor urne ar dezvălui exact tendințele politice ale celor nevaccinați „, spun juriștii italieni.
Măsura este deja primită destul de vulcanic de multi dintre italieni și unele voci spun că ar putea fi chiar începutul sfârșitului pentru actualul premier și partidul său.  (Ciprian Pop)