2 octombrie 2022

Iulian Bulai: „Podul de la Luţca e prăbuşit de două luni, PSD şi PNL se piaptănă”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

USR Neamţ, prin preşedintele Iulian Bulai, a solicitat, astăzi, prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, să urgenteze găsirea unei soluţii pentru ca locuitorii comunelor din zona podului prăbuşit de la Luţca să poată circula din nou pe acel traseu.

Deşi PSD şi PNL sunt partidele care guvernează ţara în acest moment, la Neamţ, reprezentanţii celor două partide se bat în declaraţii politice şi iniţiative fără fond în loc să îşi convingă fiecare conducerea centrală să identifice fondurile necesare şi să construiască fie şi un pod provizoriu, de pontoane, mai ales că informaţiile din spaţiul public au arătat această intenţie din partea Ministerului Apărării Naţionale.

„Imediat după tragicul eveniment de la Luţca, am aflat şi am comunicat public despre intenţia Ministerului Apărării de a construi un pod de pontoane acolo. Doar ca proiectul s-a blocat la Consiliul Judeţean condus de PSD Neamţ, care nu a dorit să suporte cheltuielile de întreţinere ulterioare. Acum, PNL Neamţ a anunţat că strânge semnături pentru a impune Consiliului Judeţean Neamţ să dea acei bani. De tot râsul. Podul e prăbuşit de două luni, PSD şi PNL se piaptănă. E momentul ca liderii celor două partide de la Neamţ să se trezească! La negocieri de posturi în sectorul public şi contracte, PNL şi PSD se înţeleg de minune. Când trebuie să discute pe proiecte şi soluţii, totul se blochează şi ies în faţa nemţenilor cu aceste acţiuni cu scop şi rezultat pur politic. PNL şi PSD, sunteţi la guvernare, folosiţi toate pârghiile de care dispuneţi şi oferiţi-le miilor de locuitori din zonă podul de care au nevoie”, a declarat Iulian Bulai, preşedintele USR Neamţ.

În aceeaşi solicitare, preşedintele USR Neamţ a cerut şi informaţii suplimentare despre corespondenţa dintre MApN şi CJ Neamţ privind podul de pontoane, dar şi detalii despre existenţa unui plan de măsuri al Guvernului pentru perioada imediat următoare în acest caz.
Comunicat de presă – USR Neamţ

Sursa foto Facebook Iulian Bulai