Publicat: 13 Martie, 2014 - 09:31
Share

În spatele atitudinii președintelui Traian Băsescu privind Legea certificatelor verzi se ascund interese de natură economică, este de părere purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan.

"Ponta vorbește despre consecințele despre nepromulgarea legii. Unul vorbește despre viitor, iar celălalt despre ordonanța care a produs efecte. Încercăm sa îi înțelegem raționamentul lui Băsescu. Nu știu de ce Băsescu nu promulgă legea de care România are nevoie. Nu bănuiesc că Băsescu vrea să facă rău tuturor românilor, ci cred că în spate se ascund anumite interese de natură economică", a declaratm, miercuri seara, Cătălin Ivan.

Președintele Traian Băsescu a declarat miercuri că OUG 57/2013 este în vigoare, susținând că premierul Victor Ponta fie minte, fie este incompetent.

"Legea 220/2008 dădea un număr de certificate (...), pe bună dreptate Guvernul a considerat că primele acordate, numărul de certificate acordate este mare, mai ales pentru perioada actuală și a emis această OUG 57/2013, care este în vigoare. Ceea ce spune premierul ori este minciună, ori este incompetență, ori amândouă la un loc. (...) Președintele nu poate bloca aplicarea unei OUG, ci numai Avocatul Poporului", a afirmat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a subliniat că ordonanța de urgență este în vigoare așa cum a fost emisă de premierul Victor Ponta.