Publicat: 8 Aprilie, 2020 - 08:47
Share
Universitatea din Melbourne și Spitalul Royal Melbourne fac eforturi pentru studii umane și finanțare
,Kylie Wagstaff 

Un studiu  condus de  Monash Biomedicine Discovery Institute (BDI)  cu Peter Doherty Institute of Infection and Immunity (Doherty Institute), o asociere comună a Universității din Melbourne și Royal Melbourne Hospital, a arătat că un medicament anti-parazitic este deja disponibil în întreaga lume și ucide virusul în 48 de ore.

Deși sunt în curs de desfășurare mai multe studii clinice pentru a testa posibile terapii, răspunsul la nivel mondial la focarul COVID-19 s-a limitat în mare măsură la monitorizare / retenție. Ivermectina, un anti-parazit aprobat de FDA a arătat anterior că are activitate anti-virală cu spectru larg de 19 in vitro, este un inhibitor al virusului cauzal.

Utilizarea Ivermectinei pentru combaterea COVID-19 depinde de testarea pre-clinică și de studiile clinice, finanțarea fiind necesară urgent pentru progresul lucrărilor.

În Australia, un studiu de colaborare condus de Universitatea Monash a fost publicat în Antiviral Research , o revistă medicală revizuită de la egal la  adresa https://doi.org/10.1016/j.antiviral.2020.104787

Monash Biomedicina Discovery Institute  Dr. Kylie Wagstaff , care a condus studiul, a declarat oamenii de stiinta au aratat ca medicamentul, Ivermectin, a oprit virusul SARS-CoV-2 în creștere în culturi de celule în 48 de ore.

„Am descoperit că chiar și o singură doză ar putea înlătura esențial toate ARN-ul viral cu 48 de ore și că, chiar și la 24 de ore, a existat o reducere semnificativă a acesteia”, a spus dr. Wagstaff.

Ivermectina este un medicament anti-parazit aprobat de FDA, care s-a dovedit a fi eficient și  in vitro  împotriva unei game largi de virusuri, inclusiv virusul HIV, Dengue, Gripa și virusul Zika.

Dr. Wagstaff a avertizat că testele efectuate în studiu au fost  in vitro  și că testele trebuie efectuate la oameni.

Ivermectina este foarte utilizată pe scară largă și este văzută ca un medicament sigur. Trebuie să ne dăm seama acum dacă doza pe care o puteți folosi la oameni va fi eficientă - acesta este următorul pas ”, a spus dr. Wagstaff.

„În vremurile în care avem o pandemie globală și nu există un tratament aprobat, dacă am avea un compus care era deja disponibil în întreaga lume, atunci ar putea ajuta oamenii mai devreme. Realist, va trece ceva timp înainte ca un vaccin să fie disponibil pe scară largă.

Deși mecanismul prin care Ivermectin funcționează asupra virusului, nu este cunoscut, este posibil, pe baza acțiunii sale la alți viruși, să funcționeze pentru a opri virusul „să se amortizeze” capacitatea celulelor gazdă de a-l elimina, a spus dr. Wagstaff.

Dr. Leon Caly de la Spitalul Royal Melbourne, un om de știință medical principal la Laboratorul de referință pentru bolile infecțioase victoriene (VIDRL) ​​de la Institutul Doherty, unde au fost efectuate experimentele cu coronavirus viu, este primul autor al studiului.

 

"Fiind medicul virolog care a făcut parte din echipa care a fost pentru prima dată să izoleze și să împărtășească SARS-COV2 în afara Chinei în ianuarie 2020, sunt încântat de perspectiva utilizării Ivermectinei ca medicament potențial împotriva COVID-19", a spus Dr. Caly. .

Dr. Wagstaff a făcut o descoperire anterioară asupra Ivermectinei în 2012, când a identificat medicamentul și activitatea sa antivirală cu profesorul David Jans , de la Monash Biomedicine Discovery Institute  , de asemenea autor în această lucrare. Profesorul Jans și echipa sa cercetează Ivermectina de mai bine de 10 ani cu diferite virusuri.

Dr. Wagstaff și profesorul Jans au început să investigheze dacă a funcționat la virusul SARS-CoV-2 imediat ce se știe că pandemia a început.

Utilizarea Ivermectinei pentru combaterea COVID-19 ar depinde de rezultatele testărilor pre-clinice suplimentare și în cele din urmă ale studiilor clinice, finanțarea fiind necesară urgent pentru a continua progresul lucrărilor, a spus dr. Wagstaff.

Citiți lucrarea completă din Antiviral Research, intitulată:  Drogurile Ivermectinei aprobate de FDA inhibă replicarea SARS-CoV-2 in vitro

În prezent, aproximativ 40 de alte medicamente sunt, de asemenea, cercetate pentru a beneficia de tratarea COVID-19. (Juergen T Steinmetz, eTN)

Tag-uri Geo: