Publicat: 15 Aprilie, 2016 - 16:16
Criteriile şi condiţiile specifice de recrutare

Jandarmeria Capitalei recrutează candidaţi din Bucureşti pentru instituţiile militare de învăţământ care organizează concurs de admitere în acest an şi pun la dispoziţia tinerilor care vor să devină jandarmi, 91 de locuri la şcolile de ofiţeri şi 350 de locuri la şcolile de subofiţeri care aparţin M.A.I. precum şi 192 de locuri în instituţiile de învăţământ ale M.Ap.N., care formează personal pentru nevoile M.A.I. .

Toţi tinerii care îşi doresc o carieră într-un domeniu dinamic sunt aşteptaţi la sediul instituţiei situat pe Şoseaua de Centură nr. 24, oraş Măgurele, jud. Ilfov, Detalii la telefon 021.456.73.50 interior 20.395.

Termen de înscriere:     - pentru instituţiile de învăţământ superior: 27.05.2016
                - pentru şcolile postliceale: 29.07.2016
    Criteriile  şi condiţiile specifice de recrutare:

Pentru anul de învăţământ 2016-2017, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs un număr de 433 de locuri în instituţiile de învăţământ ale MAI, după cum urmează:
•    Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti: 
– 14 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative,  pentru învăţământul cu frecvenţă – domeniul de licenţă „Drept”, programul de studii universitare de licenţă „Drept”;
    – 70 locuri alocate la Facultatea de Jandarmi pentru învăţământul cu frecvenţă – domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine şi siguranţă publică” (din care 2 locuri pentru romi, 2 locuri pentru maghiari şi 2 locuri pentru alte minorităţi), astfel:
–    68 locuri alocate Jandarmeriei Române;
–    2 locuri alocate S.I.E;
    – 7 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliţie pentru învăţământul cu frecvenţă redusă – domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine şi siguranţă publică”.

•    Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – 175 locuri (din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi), astfel: 
    169 locuri alocate Jandarmeriei Române;
    6 locuri alocate S.P.P.

•    Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – 175 locuri alocate Jandarmeriei Române (din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi).