Publicat: 19 Aprilie, 2019 - 15:44
Share

În perioada 19–21 aprilie 2019, mai multe echipaje de jandarmi ieșeni vor desfăşura activităţi de asigurare a ordinii la o serie de manifestări organizate în spaţiul public şi la care participă un număr mare de persoane.

Evenimentele la care se va asigura ordinea publică urmează să se desfășoare atât în municipiul Iași, cât și în alte localități din județ.

La toate manifestările publice, jandarmii ieșeni vor acționa pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, care pot afecta buna desfășurare a acestora, iar în caz de comitere a unor fapte antisociale, vor interveni în vederea luării măsurilor legale.  De asemenea, pentru evitarea  incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, recomandăm persoanelor care participă la manifestări să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, iar în caz de nevoie să solicite imediat intervenţia forţelor de ordine.

            Jandarmii ieșeni se vor afla în misiune la:

  • Evenimentul sportiv - Semimaraton Iași 2019, în ziua de 21 aprilie a.c.pe traseul Piața Palat / START – Str. Anastasie Panu (întoarcere la intersecția cu str. Sf. Lazăr) – Str. Anastasie Panu – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Strada Arcu – Strada Gavril Muzicescu – Piața Mihai Eminescu – Bulevardul Carol I – Aleea Ghica Vodă (până la Rond Copou, întoarcere) – Aleea Ghica Vodă – Parcul Expoziției – Str. General Toma Dumitrescu – Aleea Ghica Vodă – intrare STADION (1 tură în stadion) - Aleea Ghica Vodă – Bulevardul Carol I – Piața Mihai Eminescu – Str. Gavril Musicescu – Strada Arcu – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Palat – întoarcere pe strada Palat – Piața Palat/FINAL;
  • Procesiunile religioase de Florii organizate sâmbătă, 20 aprilie a.c. de creștinii ortodocși, în Iași și Hârlău;
  • Festivalul Tradițional de Florii, care se desfășoară în Parcul Expoziției din mun. Iași în perioada 19-21 aprilie 2019;
  • Festivalul Kasta Morrely Fashion Week, care se desfășoară  la Sala Polivalentă din Iași, în perioada 19-21 aprilie 2019;
  • Adunarea publică din ziua de sâmbătă, 20 aprilie 2019, din fața Teatrului Luceafărul Iași;
  • Meciurile de fotbal din localitățile Uricani, Prisăcani, Erbiceni, Valea Seacă și Miroslovești în zilele de 20 și 21 aprilie a.c.

Totodată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 20/21 aprilie a.c., mai multe echipaje de jandarmi se vor afla în zona lăcașelor de cult catolice din Iași, Răducăneni și  Butea cu ocazia Învierii.

 

Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.

Tag-uri Geo: