12 aprilie 2021

Jandarmeria Română – 171 de ani de existenţă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sâmbătă, 3 aprilie a.c., se împlinesc 171 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, document care marchează întemeierea Jandarmeriei.

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, un ofiţer şi 10 subofiţeri au fost avansaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad. Plutonierului-major Sîrbu Valeriu-Petru i s-a conferit insigna onorifică „Jandarmul de onoare al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa”, subofiţerul afirmând: „Aceasta reprezintă cea mai bună motivare pentru desfăşuarea activităţilor în domeniul de specialitate, fiind mai valoroasă decât orice recompensă financiară”.

Totodată, unui număr de 23 de cadre militare (ofiţeri şi subofiţeri) li s-a conferit „Distincţia de serviciu,, pentru îndeplinirea în condiţii deosebite a misiunilor încredinţate.

Inspectorul şef, colonel Matei Viorel i-a felicitat pe toţi cei recompensaţi pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea desfăşurată.

La mulţi ani, Jandarmeria Română!