8 decembrie 2021

Jandarmeria Română şi Patriarhia Română organizează o nouă acţiune de donare de sânge

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Jandarmeria Română şi Patriarhia Română, din nou parteneri ai campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Patriarhia Română organizează o nouă acţiune de donare de sânge la nivel naţional.

Pe 7 şi 8 octombrie, Inspectoratul General împreună cu Inspectoratele Judeţene ale Jandarmeriei Române vor trimite 1.000 de jandarmi la toate Centrele de Transfuzie Sanguină din toată ţara pentru a dona sânge.

În Bucureşti sunt aşteptate, la Sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, 110 cadre din componenţa Inspectoratului General, a Direcţiei Generale a Jandarmeriei Române şi a Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române pentru a se implica în campania Bisericii Ortodoxe Române „Donează sânge, salvează o viaţă!”.

„Grija faţă de semeni şi ajutarea aproapelui aflat în suferinţă este o responsabilitate umană şi socială pentru fiecare membru al comunităţii, iar jandarmii sunt, în primul rând, membrii ai comunităţii. Ne implicăm activ în orice proiect dedicat ajutorării, iar donarea de sânge este unul care ar trebui să devină prioritar, nu doar pentru noi, ci pentru fiecare creştin care poate deveni donator.
De obicei, când ajuţi un semen, există o oarecare aşteptare ca acela să îţi mulţumească, într-un fel sau altul. Donarea de sânge este un bine pe care îl faci fără a aştepta niciun fel de recunoştinţă, pentru că nu îl cunoşti pe cel pe care îl ajuţi, şi cred că aceasta este cea mai frumoasă formă de ajutor.

Aşteptăm alături de noi în această campanie cât mai mulţi români” a declarat Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Alături de jandarmi vor fi prezenţi şi voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale. Ca de fiecare dată, voluntarii CMN vor dona şi se vor ocupa de organizarea şi aprovizionarea cu apă, ceai, cafea şi produse alimentare necesare înainte şi după actul medical desfăşurat pe parcursul celor două zile de donare.

Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, iniţiatorul şi coordonatorul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”reaminteşte cât de importantă este implicarea: „Această campanie este una generoasă, umanitară şi salvează foarte multe vieţi. Împreună cu partenerii noştri, de data aceasta împreună cu angajaţii Jandarmerie Române, ne dorim să colectăm o cantitate cât mai mare de sânge şi să salvăm cât mai multe vieţi. Jandarmeria Română este unul dintre partenerii noştri fideli, pe care ne bazăm şi alături de care am reuşit să obţinem rezultate frumoase care ne dau speranţă că împreună putem face binele de care este atât de mare nevoie. Şi acum, ca de fiecare dată, ne bucurăm că Patriarhia Română prin voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale, este alături de personalul Jandarmerie Române în aceste două zile de donare.

Le mulţumim jandarmilor şi tuturor celor care vor fi prezenţi în toate centrele de donare din România, pentru că se va dona şi în Bucureşti, dar şi în celelalte oraşe ale ţării. Contează şi se simte implicarea, responsabilitatea şi dragostea de care dă dovadă fiecare prin acest act al donării de sânge. Şi sperăm că exemplul lor va fi urmat şi de ceilalţi români care pot dona.”

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” a debutat în anul 2013, la iniţiativa părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, cel care este şi coordonatorul proiectului şi se derulează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Din 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis extinderea campaniei la nivel naţional şi internaţional. Din 2013 şi până acum s-au recoltat 2.450 litri de sânge de la 35.000 de donatori fideli.

Vă mulţumim pentru sprijinul acordat !

Cu deosebit respect, echipa de Voluntari ai Paraclisului Catedralei Naţionale

Constantin Jiga
Voluntar Coordonator Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!”