16 octombrie 2021

Jandarmeria Suceava continuă acţiunile de prevenire şi verificare la regimul silvic

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Săptămâna aceasta, jandarmii suceveni au desfăşurat acţiuni de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale de arbori, atât independent, cât şi în cooperare cu ocoalele silvice de pe raza judeţului.

Astfel, un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost surprins pe raza localităţii Prisaca Dornei în timp ce transporta material lemnos fără a deţine aviz de provenienţă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru transport material lemnos fără documente de provenienţă şi însoţire, potrivit Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cantitatea de lemn, aproximativ 3,60 mc cherestea răşinoase, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodia ocolului silvic competent.

Ilegalităţi în domeniul silvic au fost constatate şi pe raza pădurii Udeşti. Doi bărbaţi din localitatea cu acelaşi nume care au fost depistaţi în timp ce tăiau arbori, nu au putut prezenta titlul de proprietate şi nici numărul parcelei din pădure, iar arborii tăiaţi nu prezentau marcaje, fapte care întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de „tăiere ilegală de arbori”.

Jandarmii suceveni vor lua măsuri şi în perioada următoare pentru protejarea fondului forestier şi respectarea cadrului legal care reglementează ocrotirea pădurilor.