Publicat: 12 Octombrie, 2015 - 16:50
Share

Jandarmii arădeni au fost angrenați, în acest sfârșit de săptămână, în 88 misiuni ce au avut drept scop asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în zona de competență. Dintre acestea, două misiuni au fost de asigurare a ordinii publice, 76 misiuni pe linia menținerii ordinii publice și 10 acțiuni în cooperare cu alte instituții. Jandarmii au răspuns la patru apeluri venite din partea cetățenilor, pentru aplanarea unor conflicte.
    
Ca urmare a unei sesizări primite vineri, 9 octombrie a.c., jandarmii Grupei de Supraveghere și Ordine Publică Lipova au intervenit pentru identificarea unei persoane care a fost observată în timp ce sustrăgea, dintr-un magazin, mai multe produse alimentare și băuturi alcoolice. Persoana a fost identificată ca fiind un bărbat în vârstă de 31 de ani, cu domiciliul în orașul Lipova. Jandarmii au întocmit, în acest caz, actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt”. 

Pe timpul unei acțiuni ce a avut loc sâmbătă, 10 octombrie a.c., în piața din localitatea Hălmagiu, a fost depistată o femeie în vârstă de 38 de ani care comercializa articole de îmbrăcăminte sport, inscripționate cu numele unor cunoscute firme. Având în vedere că „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare” reprezintă infracțiune, conform prevederilor Legii nr. 84/1998, republicată, jandarmii au întocmit persoanei în cauză actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.  
Duminică, 11 octombrie a.c., în jurul orei 20.20, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, prin apel de urgență 112, a fost solicitată intervenția unui echipaj la o adresă din strada Orient, municipiul Arad. Apelul a fost făcut de către o femeie care a reclamat faptul că a fost amenințată cu acte de violență de către fostul său prieten.   

După verificările efectuate, jandarmii l-au identificat pe bărbat, acesta fiind în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad. Bărbatul a recunoscut faptul că a avut un conflict cu fosta sa prietenă și că a amenințat-o cu acte de violență.
Jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”amenințare”.