6 iulie 2022

Jandarmii buzoieni, la ceas de bilanţ!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În anul care s-a încheiat, în care evoluţia situaţiei operative a fost caracterizată de un grad de complexitate ridicat, jandarmii buzoieni au executat misiunile ce le revin, conform competenţelor legale, prin angrenarea la maximum a resurselor umane şi materiale la dispoziţie, aliniindu-se efortului general al tuturor autorităţilor în ceea ce priveşte limitarea efectelor pandemiei, concomitent cu îndeplinirea tuturor atribuţiilor ce revin armei.

Acţiunile pe linia activităţilor de prevenire s- au axat pe conştientizarea populaţiei privind necesitatea respectarii măsurilor instituite pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid- 19.

Rezultatele celor 8522 misiuni pot fi prezentate sintetic prin aceea că au fost constatate 205 de infracţiuni, atât în acţiuni proprii, cât şi în patrule mixte, în cooperare cu poliţişti, respectiv au fost aplicate peste 5440 de sancţiuni contravenţionale, amenzile însumând aproape 1288000 de lei. În urma acestor activităţi au fost confiscate 27,79 mc masă lemnoasă, respectiv 18720 ţigarete.

Pe parcursul anului 2021, personalul din cadrul posturilor montane au executat un număr de 10 acţiuni pentru căutare-salvare a 31 de persoane aflate în dificultate sau rătăcite în mediul montan, iar în două situaţii a fost nevoie de acordarea primului ajutor medical şi transportul persoanelor până la locul unde au fost preluate de echipajele medicale specializate.

În ceea ce priveşte semnalarea prezenţei animalelor periculoase, s-a intervenit la un număr de 17 cazuri semnalate prin 112 care s-a sesizat prezenţa urşilor în mediul intravilan, precum şi 10 situaţii ce au implicat prezenţa altor specii de animale sălbatice.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău a asigurat paza şi protecţia instituţională la 22 obiective date în competenţă prin Hotărâre de Guvern sau ordine ale eşaloanelor superioare.

În anul 2021, au fost executate 100 de transporturi de bunuri şi valori în beneficiul Trezoreriei Buzău. De asemenea, I.J.J. Buzău a monitorizat un număr de 119 transporturi de bunuri şi valori executate de alte IJJ-uri care au tranzitat judeţul nostru.

Tot în anul 2021, au fost executate un număr de 11 transporturi de produse cu caracter special constând în armament şi muniţie în beneficiul unităţii şi 38 de transporturi de însoţire de rachete antigrindină.

În perioada supusă analizei, efectivele din cadrul structurii de acţiuni speciale şi antiteroriste au desfăşurat un număr de 17 acţiuni speciale desfăşurate în sprijinul S.C.C.O. Buzău.

Acestea sunt doar câteva dintre datele pe care inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău le-a prezentat luni în cadrul activităţii de evaluare a inspectoratului pe anul 2021, care s-a defăşurat la sediul unităţii.

Activitatea s-a desfăşurat în cadru restrâns, cu respectarea normelor sanitare, în sistem on-line cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, în sala de şedinţe a unităţii participând, alături de comanda inspectoratului, prefectul judeţului Buzău, domnul Ţiclea Daniel-Marian şi şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Buzău.

Deşi provocările în domeniul misiunilor specifice au fost multiple şi complexe, nu au fost înregistrate evenimente cu impact semnificativ asupra climatului de ordine publică, majoritatea situaţiilor apărute fiind soluţionate în mod eficient prin Dialog.

Printre principalele direcţii de acţiune pentru anul 2022 stabilite la nivelul inspectoratului se regăsesc reducerea deficitului de personal, consolidarea nivelului de formare profesională şi îndeplinirea în condiţii optime a tuturor misiunilor încredinţate.

Comunicat de presă – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău