25 iunie 2022

Jandarmii dâmboviţeni au donat sânge pentru oamenii aflaţi în suferinţă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Jandarmii dâmboviţeni s-au alăturat campaniei umanitare de donare de sânge iniţiată, la nivel naţional, de Jandarmeria Română şi astăzi, 15 martie a.c., s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa pentru a dona sânge.

Activitatea se desfăşoară în contextul nevoii reale de sânge pentru transfuzii în spitalele din România şi în scopul conştientizării cetăţenilor asupra importanţei şi beneficiilor donării de sânge, precum şi pentru completarea stocului sanguin local.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu personalul medical al centrului organizează periodic acţiuni al căror obiectiv îl constituie refacerea rezervelor sanguine atât de necesare salvării de vieţi omeneşti.

Şi în anii precedenţi, jandarmii dâmboviţeni s-au implicat în activităţi de donare de sânge în cadrul campaniei „Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge!”, astfel încât la nivel instituţional acest gest a devenit o tradiţie, numai în ultimii 3 ani fiind donată o cantitate de peste 150 litri de sânge.

Prin aceste iniţiative, dorim să sprijinim recrutarea de noi donatori din rândurile dâmboviţenilor şi fidelizarea celor care au mai donat, lansând un îndemn pentru toţi membrii comunităţii, să se alăture prin voluntariat în acţiuni umanitare, în vederea acordării unui real ajutor oamenilor aflaţi în suferinţă.

Acţiunea de donare de sânge va continua şi mâine, 16 martie a.c., la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa.

Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul