Publicat: 19 Februarie, 2015 - 11:33
Share

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, au avut ocazia să se întâlnească cu procurorii Parchetului Militar din Timişoara şi să discute problemele legate de executarea atribuţiilor de serviciu.

În ziua de 18 februarie 2015 la nivelul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, a avut loc o activitate de pregătire specifică cu reprezentanţi ai Parchetului Militar din Timişoara, ocazie cu care au fost discutate subiecte referitoare la săvârşirea de infracţiuni la ordinea şi disciplina militară, executarea atribuţiilor, atât pe timpul serviciului cat şi afara lui, executarea misiunii de punere în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţele de judecată, abuzul în serviciu.
La nivelul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, nu au fost constatate fapte cu caracter penal în care să fie implicaţi militarii unităţii, un fapt îmbucurător în prisma faptului că jandarmii execută o gamă largă de misiuni care au legătură cu implicarea jandarmilor în relaţia acestora cu cetăţenii.    
 Totodată, a mai fost prezentată şi cazuistica în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de către militari precum şi drepturile şi obligaţiile jandarmilor pe timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, folosirea forţei şi a mijloacelor din dotare.
Pe parcursul desfăşurării programului au mai fost dezbătute şi probleme legate de întocmirea actelor de sesizare a constatării infracţiunilor flagrante, ca urmare a executării acţiunilor jandarmilor, pe genuri de misiuni.
Activitatea face parte din cadrul programului anual de pregătire al personalului Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, program în care a fost inclusă şi această categorie de pregătire.