Publicat: 29 Octombrie, 2015 - 19:33
Share

Vineri, 30 octombrie a.c., începând cu orele 18,00, efectivele de jandarmi vor asigura ordinea și siguranța publică, la Sala Polivalentă 'Lascăr Pană' din Baia Mare, cu ocazia desfășurării meciului international de handbal feminin dintre echipele H.C.M. Baia Mare și G.K. Rostov Don (Rusia), din cadrul Women's Champions League, ediția 2015-2016. Se preconizează participarea unui număr de 2.000 spectatori.

Jandarmii din cadrul I.J.J. Maramureș, în cooperare cu efective din cadrul Poliției Maramureș, Poliția Locală Baia Mare și I.S.U. Maramureș vor asigura condițiile de securitate pentru toți participanții la aceste manifestări sportive. Reamintim că răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică în interiorul arenei sportive revine organizatorului.

Jandarmeria Maramureș invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locul de desfășurare a competiției sportive, în apropierea și în interiorul sălii polivalente. Conform legislației în vigoare, se vor executa controale corporale și ale bagajelor, de către jandarmii aflați în dispozitivele de prefiltrare și de către efectivele firmei de pază la porțile de acces în arenă.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș face următoarele recomandări:

— Spectatorii trebuie să respecte măsurile adoptate de organizator (ora de acces, obiecte interzise, locuri de parcare, punctele de acces, etc.);

— În cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forțelor de ordine;

— Înainte, pe timpul desfășurării și după încheierea competiției sportive spectatorii trebuie să dea dovadă de fair-play pentru susținerea echipei favorite și să nu arunce cu obiecte în teren sau în direcția altor spectatori, să nu pătrundă în spațiul de joc sau să deterioreze mobilierul în interiorul locului de desfășurare a meciului;

— Participanții la acest eveniment trebuie să respecte indicațiile forțelor de ordine, să manifeste răbdare și să evite implicarea în conflicte de orice natură, delimitându-se de orice formă de violență verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Cetățenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forțelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgențe '112'.

Lt. col. Iuhos-Lenghel Istvan

Purtător de cuvânt al I.J.J. Maramureș