29 iunie 2022

Jandarmii maramureşeni au fost la datorie şi în perioada sărbătorilor de iarnă

Man standing on the top of a snowcapped mountain peak. Panoramic view.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În aceste zile de sărbătoare, jandarmii au fost în sprijinul cetăţenilor, desfăşurând misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la evenimentele care au avut loc în spaţiul public cât şi în activităţile de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară.

În Ajunul Crăciunului, în ziua de 24 decembrie în jurul orelor 10:15, echipa de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Maramureş, a fost direcţionată de către dispeceratul Poliţiei Municipiului Baia Mare, pe strada Electrolizei din Baia Mare unde a fost sesizat un scandal. La faţa locului a fost identificat un bărbat care le-a aplicat mamei sale, tatălui şi unchiului său mai multe lovituri cu pumnii în zona feţei. Jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. Actele de constatare au fost predate Poliţiei Municipiului Baia Mare pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, în Ziua de Crăciun, 25 decembrie în jurul orelor 23:45, echipa de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Maramureş a fost direcţionată de către dispeceratul Poliţiei Municipiului Baia Mare, pe strada Dragoş Vodă din Baia Mare unde a fost sesizat un scandal. La faţa locului a fost identificat un bărbat care pe fondul consumului de alcool i-a aplicat soţiei sale o lovitură în zona capului şi a strâns-o de gât. Jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. Actele de constatare au fost predate Poliţiei Municipiului Baia Mare pentru continuarea cercetărilor.

Suntem prezenţi şi astăzi, pentru a asigura un climat de ordine publică adecvat la Sighetu Marmaţiei, unde are loc evenimentul „Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă Marmaţia 2021”, la Cavnic, unde are loc „Festivalul de Crăciun – Parada Brondoşilor” şi în zonele montane, în posturile Borşa, Cavnic, Şuior, Valea Vaserului şi Ţibleş pentru siguranţa cetăţenilor.

Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, jandarmii recomandă cetăţenilor să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură şi nu în ultimul rând, să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov 2, iar în caz de nevoie să solicite sprijinul jandarmilor sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Maior, Radu Vasile Nicolae
Purtător de cuvânt al I.J.J. Maramureş