Publicat: 24 Decembrie, 2015 - 19:08
Share

În prag de sărbători, continuând tradiția de a fi 'ocrotitorii' copiilor din Casa de tip familial nr. 2 Baia Mare, jandarmii maramureșeni le-au oferit acestora câte un cadou.

În dimineața zilei de 23 decembrie a.c., reprezentanți ai Jandarmeriei Maramureș, însoțiți de preotul unității, s-au deplasat la Casa de tip familial nr. 2 Baia Mare, unde, copiilor din instituție le-au adus un zâmbet pe chipuri și puțină bucurie, în pragul Sărbătorilor de iarnă, prin cadourile oferite, constând în dulciuri.

Pentru a întări convingerea copiilor colegilor jandarmi care nu se mai află printre noi, că nu au fost uitați și pentru a ușura puțin efortul financiar necesar pentru sărbătorirea așa cum se cuvine a Praznicului Nașterii Domnului și a Anului Nou, cadrele din Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș, au hotărât să contribuie pentru a sprijini familiile acestora.

În perioada 22 — 23 decembrie a.c., prin grija reprezentanților Jandarmeriei Maramureș, în prag de sărbători vor ajunge la copiii orfani ai colegilor jandarmi, cadourile donate în mod special pentru a le 'înveseli' puțin aceste Sărbători de iarnă.

Pentru copiii jandarmilor maramureșeni s-a organizat și desfășurat primirea Moșului Crăciun. Luni, 21 decembrie a.c., la reședința detașamentului de jandarmi Sighetu Marmației a fost mare forfotă. Copiii jandarmilor din Maramureșul istoric l-au întâmpinat pe Moș cu nerăbdare, dar și cu multe colinzi.

Toți cei prezenți au fost răsplătiți cu cadouri din sacul moșului. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de corala militară a Jandarmeriei Maramureș. În pragul sărbătorilor de iarnă, jandarmii sigheteni s-au mobilizat exemplar oferind o mostră din spiritul de întrajutorare a celor cu probleme. În fapt, au desfășurat o acțiune caritabilă pentru o familie din municipiul Sighetu Marmației, aflată în dificultate. Pentru a aduce o speranță, un zâmbet, o clipă de bucurie acestei familii, jandarmii sigheteni au achiziționat și donat aparate electrocasnice noi.

La reședința unității din municipiul Baia Mare, Moșul a fost așteptat marți, 22 decembrie a.c., de un grup numeros de copii ai jandarmilor băimăreni, șomcuteni și lăpușeni. După primirea festivă și câteva colinde interpretate de copii prezenți,

Moșul și-a exprimat bucuria de a se afla în mijlocul nostru. Primii care au beneficiat de cadouri au fost Mihăiță Mureșan și sora acestuia, fiind invitații speciali ai jandarmilor, care au fost alături de ei prin campania umanitară 'Jandarmii vor ca Mihăiță să joace fotbal! Alătură-te și tu!' desfășurată în perioada martie-aprilie a.c. Pe rând, copiii prezenți s-au bucurat de cadourile din sacul moșului.

La final, ne-am alăturat și noi, jandarmii maramureșeni alături de copiii noștri, la urările Moșului specifice sărbătorilor de iarnă, dorind atât lor, cât și tuturor cetățenilor județului Maramureș, să aibă parte de un sărbători de Crăciun liniștite, în pace, cu bucurii, alături de cei dragi și un An Nou Fericit!

Slt. Pop Călin

Purtător de cuvânt al I.J.J. Maramureș