Publicat: 30 Ianuarie, 2017 - 20:02
Share

Sâmbătă, 28 ianuarie a.c., jandarmii montani, care asigurau măsurile de ordine pe pârtiile de schi 'Parc' din municipiul Vatra Dornei și ,,Șoimul' din municipiul Gura Humorului, au intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul a două persoane accidentate. Una din persoane, o doamnă de 37 de ani, din județul Iași, a suferit o entorsă la piciorul drept, iar un bărbat de 40 de ani, din județul Galați, a fost diagnosticat cu plagă tăiată la piciorul drept.

De asemenea, jandarmii montani au intervenit duminică, 29 ianuarie a.c., împreună cu lucrători ai formațiunilor Salvamont, pentru acordarea primului ajutor altor două persoane accidentate pe pârtia de schi ,,Șoimul' din municipiul Gura Humorului. Una din persoane, o tânără de 23 de ani, din județul Vaslui, a fost diagnosticată cu entorsă la genunchiul drept, iar un bărbat de 42 de ani, din județul Iași, a suferit o fractură de claviculă.

În fiecare din aceste cazuri, persoanele au fost transportate la baza pârtiei, de unde au fost preluate de echipaje ale Ambulanței.

Odată cu sosirea turiștilor în Vatra Dornei, Broșteni, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Sucevița și Gura Humorului, posturile de jandarmi montane din aceste localități au intensificat acțiunile pe traseele turistice, pe pârtiile de schi și în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătite să intervină în situații de urgență, dar și în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

Jandarmii montani acționează zilnic pentru menținerea unui climat de liniște, prevenirea și combaterea infracțiunilor, îndrumarea și informarea turiștilor aflați pe traseele montane, precum și salvarea și evacuarea persoanelor aflate în dificultate.