Publicat: 7 Martie, 2014 - 19:19

Politicianul luxemburghez, fost lider al Eurogrupului, Jean-Claude Juncker a fost ales, vineri, drept candidat din partea Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia viitoarei Comisii Europene.

În cazul în care PPE va câştiga alegerile europarlamentare din 22-25 mai, atunci Juncker va deveni preşedinte al Comisiei Europene pentru perioada 2014-2019.

Invitat de către premierul irlandez, Enda Kenny, solistul formației U2, celebrul Bono, irlandez la origine, s-a adresat liderilor populari europeni, şi în special cancelarului german Angela Merkel la Summitul de la Dublin, subliniind rolul Europei în lume. El a precizat că angajamentul său cu liderii PPE este non-partizant politic şi face parte din dialogul continuu cu liderii globali.

"Pentru toate aceste progrese, pentru toate aceste realizări, la aproape 60 de ani de la Tratatul de la Roma, Europa este o entitate economică care trebuie să devină o entitate socială. Europa este o raţiune care trebuie să devină un sentiment", a declarat Bono.

Bono a participat la summit în calitate de reprezentant al unei campanii împotriva sărăciei extreme.