Publicat: 1 Iunie, 2014 - 13:41
Share

Luxemburghezul Jean-Claude Juncker a declarat, într-un interviu acordat cotidianului german Bild, că este "încrezător că va fi ales viitorul preşedinte al Comisiei Europene până la jumătatea lui iulie".

"În cadrul Consiliului European, o mare majoritatea a şefilor de stat şi de guvern creştin-democraţi şi socialişti mă susţin", a declarat Juncker, într-un interviu, difuzat în avans de Bild.

El a promis să "îi ralieze şi pe ceilalţi" în următoarele trei sau patru săptămâni. "Europa nu trebuie să accepte să fie pusă sub presiune", a declarat fostul şef al Eurogrup, candidatul desemnat de conservatori în cadrul campaniei pentru alegerile europene dar pe care unele capitale nu îl vor.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că susține candidatura lui Jean-Claude Juncker la președinția Comisiei Europene.

'De acum înainte port toate discuțiile în ideea că Jean-Claude Juncker trebuie să devină președinte al Comisiei Europene', a declarat cancelarul, conform unui tweet al purtătorului său de cuvânt Steffen Seibert.

JEAN-CLAUDE JUNCKER a fost timp de 19 ani premier în Luxemburg.

Jean-Claude Juncker, candidatul dreptei, nu detine sustinerea liderilor UE pentru sefia Comisiei Europene. 

Tag-uri Nume: