Publicat: 12 Iulie, 2019 - 19:19

Încă de acum o săptămână, numele lui Jean-François Bohnert era vehiculat pentru funcția de procuror-șef al Parchetului național financiar al Franței. De altfel, el a și fost audiat ieri pentru acest post. Presa franceză îl dădea drept favoritul președintelui Franței, Emmanuel Macron, pentru funcția internă. 

"Pentru a o succeda pe Eliane Houlette, cancelaria pare să îl privilegieze pe Jean-Francois Bonhert, dacă nu obține șefia noului Parchet European", nota TV5 în urmă cu o săptămână.

Vă reamintim că Laura Codruţa Kovesi este candidatul ales de comisiile parlamentare din Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef european, în timp ce  Consiliul Uniunii Europene a stabilit ca Jean-François Bohnert să fie desemnat pentru şefia Parchetului UE.

Au avut loc mai multe runde de negocieri între Parlament şi Consiliu, însă cele două echipe nu au ajuns la un consens.

Parchetul național financiar francez (PNF) a fost creat în decembrie 2013, pentru a se ocupa de marile infracțiuni economice și financiare. Procurorul-șef al instituției coordonează anchete privind afaceri extrem de complexe de pe teritoriul francez.

Tag-uri Nume: