28 mai 2022

Jó napot kívánok, Cseke Attila!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dintre declarațiile catastrofale făcute de Iohannis numai de când a preluat al doilea mandat (nu le mai amintim pe cele dinainte, demne de o antologie a neo-nazismului), una a rămas de pomină. Iată ce declara el cu binecunoscuta-i emfază în 29 aprilie anul trecut:

„Jó napot kívánok, PSD! Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor”.

Mai rare vorbe care să cuprindă atâtea prostii la un loc. Ura față de PSD – pe care acum și l-ar dori salvatorul guvernului Său – și renașterea limbajului de sorginte nazistă sunt singurele lucruri care vor rămâne de pe urma acestui personaj.

Ce-avem noi aici?

Mai întâi sloganul că parlamentarii PSD sunt „împotriva României și împotriva românilor”. Asemenea etichetă este un produs de laborator și un ucaz dat de unitatea de propagandă, perpetuat până în zilele noastre. Prin repetare continuă, ceva tot rămâne. Premierul – pe care parlamentul l-a transformat recent într-un fel de Cuie Mîțu – folosea cam aceleași cuvinte, că PSD este „cel mai mare dușman al poporului român” și că, a negocia cu PSD „înseamnă a negocia împotriva poporului român”. Să vedem ce va mai zice noul lider al PNL dacă va avea nevoie de voturile PSD pentru a rămâne la guvernare. Și dacă va recurge la plafonarea prețurilor la energie pe care „dușmanii poporului” de la PSD  o prevăzuseră fix în acea OUG 114 pe care același Mîțu a abrogat-o imediat după ce a ajuns la putere.

Pronunțându-se despre Viktor Orban ca despre un fel de geambaș de teritorii, habarnistul de la Cotroceni a încălcat grosolan niște repere importante ale politicii externe. Când Iohannis, dorind să arunce încă o găleată cu lături în capul îngăduitor al PSD, făcea acea declarație mizerabilă despre premierul țării vecine, se împlineau  24 de ani de la semnarea Tratatului politic de Înțelegere, Cooperare și Bună Vecinătate între România și Republica Ungară și 18 ani de la consfințirea „Parteneriatului strategic pentru Europa secolului XXI” dintre cele două țări. Dar de unde să cunoască un analfabet funcțional în materie de diplomație aceste documente și ce importanță au ele pentru țară.

Mai aflăm din declarație că, în plină pandemie, Iohannis era obsedat de alegeri anticipate, drept pentru care, la a doua strigare după căderea Guvernului Orban, îl desemnase candidat de premier taman pe Cîțu, știind că acesta este atât de prost (văzut) încât nu va fi votat de nimeni.

Timpul a trecut. România este acum în mare necaz cu pandemia. Și, ce să vezi, prima care-i sare în ajutor este Ungaria. Dar nu datorită lui Iohannis.

„Suntem gata să ne ajutăm vecinii, ne consultăm în acest sens în mod regulat cu Hunor Kelemen, vicepremierul României”, a anunţat vineri ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó. Ca urmare, în această săptămână, Ungaria va trimite României, în prima etapă, 1.000 de cutii de medicamente Favipiravir. Discuţiile continuă cu privire la alte modalităţi de ajutorare, inclusiv tratarea unor bolnavi români în spitale maghiare din vecinătatea graniței.

Numirea lui Cseke Attila interimar la Sănătate se dovedește a fi o mare șansă. De când a venit, a deblocat o mulțime de lucruri îmbâcsite de birocrația interesată ce colcăie în Agenția Națională a Medicamentului și în jurul sistemului sanitar, în general.

Ajutorul obținut de la Ungaria a fost obținut pe obraz personal, nicidecum datorită „agresivului încremenit în eroare” de la Cotroceni ori „cataclismicului Cîțu”, cum îi numea recent Deutsche Welle pe acești Pat și Patașon ai politicii dâmbovițene.

Ministrul Czeke a dispus  redeschiderea spitalului de la Lețcani, care a fost dat în folosinţă la mijlocul lunii octombrie 2020 şi a funcţionat până în luna ianuarie 2021. Spitalul se redeschide în aceste zile, la 8 luni după ce a  fost închis… „pentru câteva zile”, cum se anunța atunci. Tot Cseke a dispus și redeschiderea spitalului modular de la Pipera, pe care panarama de primar general al Capitalei l-a închis numai pentru că fusese construit sub mandatul Gabrielei Firea.

Tot ministrul Cseke a cerut DSU, săptămâna trecută, activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumabum, medicament antiinflamator folosit în tratarea COVID-19. Prin activarea acestui Mecanism european, România speră să cumpere medicamentul de la alte țări, dacă acestea au dsponibil, în condițiile în care producătorul a anunțat că nu mai poate face livrări în țara noastră până la finalul anului, din lipsă de stoc.

Dar cea mai importantă decizie a ministrului Czeke este că a tăiat nodul gordian al tratamentului la domiciliu al celor care au forme ușoare ale bolii sau care pur și simplu evită să ajungă la spital.

Radio România Actualități a anunțat că de săptămâna asta tratamentul cu Favipiravir va putea fi recomandat și în terapia la domiciliu. Guvernul a aprobat măsura, însă medicii atrag atenția că e nevoie de monitorizare strictă a acestor pacienți mai ales în ceea ce privește funcțiile hepatice.  Dr.Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara precizează că administrarea la domiciliu a acestui medicament presupune  nişte investigaţii biologice şi respectarea contraindicaţiilor, „ca să nu se facă mai mult rău”. Favipiravir  a mai fost administrat, dar numai în spitale. Dar sufocarea spitalelor le aduce „comandanților acțiunii” mintea cea de pe urmă, și anume de a crea oamenilor cu forme mai ușoare posibilitatea de a se trata fără a fi internaţi cu un medicament folosit și în spitale.„Decizia este luată, probabil pentru săptămâna viitoare va intra în vigoare”, anunța dr. Musta, sâmbătă.

Despre odiseea impunerii acestui medicament vom mai vorbi. Până atunci, pentru tot ceea ce a realizat în timpul foarte scurt de când este interimar la Sănătate, se cuvine să spunem cu adevărat „Jó napot kívánok, Cseke Attila!”.

Accesul oamenilor la Favipiravir și la antivirale similare a fost blocat din cauza mafiei medicamentelor. Lupta acerbă de a menține piața ocupată doar de unii a fost mascată prin ridicarea vaccinării la rang de panaceu universal, în paralel cu demonizarea acestor antivirale acuzate de „efecte secundare” ce le fac inaplicabile la domicliu. Ca și cum în cele 40 de țări în care se aplică acest medicament n-ar exista „efecte secundare”.  Astfel de efecte au toate medicamentele.

De exemplu, vaccinul ModeRNA este interzis de joia trecută la toți adulții tineri și copiii din patru țări scandinave – Suedia, Norvegia, Danemarca și Finlanda – după ce studii realizate în comun au demonstrat că respectivul vaccin comportă riscuri crescute de miocardită și pericardită. În România, însă, aceste lucruri sunt trecute sub tăcere.

Fondatorii companiei ModeRNA debutează în revista Forbes pe lista celor mai bogați oameni, după ce au încasat sume uriașe de pe urma pandemiei cu vaccinul Covid bazat pe ARN mesager. Trei miliardari cu mize mari de la ModeRNA – cofondatorii Noubar Afeyan și Robert Langer și investitorul Timothy Springer – au intrat pe lista Forbes a celor mai bogați 400 de americani din acest an după ce compania lor a lansat unul dintre cele trei vaccinuri Covid autorizate de urgență de FDA în SUA. Fiecare dintre aceștia valorează peste 3,5 miliarde de dolari și au fost adăugați marți pe lista Forbes pe baza documentelor SEC, a prețurilor acțiunilor din septembrie și a altor înregistrări financiare, informează EVZ.ro.

De când vaccinul Covid de la ModeRNA a primit autorizație de urgență de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), au fost administrate 152 de milioane de doze. Compania ModeRNA a fost prima care a testat serul Covid pe subiecți umani, sporindu-și în continuare valoarea stocului.

În timpul în care fondatorii ModeRNA devin miliardari, Finlanda se alătură Suediei și Danemarcei în decizia de a opri administrarea vaccinul ModeRNA din cauza miocarditelor create tinerilor.

Cea mai recentă listă a publicației Forbes conține cele mai noi nume, majoritatea din industria financiară, tehnologică și farmaceutică, transmite sursa citată.

ModeRNA, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, a fost mustrată pentru că a vândut doze timpurii de vaccin pe bază de ARN mesager către țările care licitează cel mai mare preț și pentru îmbogățirea extremă generată de investitorii săi. Cu toate acestea, președintele ModeRNA, Stephane Bancel, a declarat că se așteaptă ca serurile Covid produse de start-upul lui să devină disponibile pentru „toată lumea de pe Pământ” anul viitor.

În toată țara, în absolut toate spitalele, inclusiv în cele private care au contracte de decontare cu CNASS, sunt aproape 120.000 paturi. Este imposibil ca toți cei bolnavi de covid să fie internați în spitale. Acest lucru se știa de la început.

Întreaga campanie de luptă cu acest coronavirus a fost răsturnată cu capul în jos.S-a pus accent pe vindecare, nu ope prevenție