Publicat: 3 Iunie, 2017 - 14:20
Share

„Joaca de-a copilăria” – eveniment organizat de Televiziunea Română pentru pitici, părinţi şi bunici - a  adus în vizită în studiourile de la Bucureşti, pe 1 şi 2 Iunie, mii de persoane - copii şi adulţi. 

Cu toţii au petrecut ore de neuitat într-o aventură ce le-a dezvăluit atât lumea televiziunii, cât şi bucuria copilăriei. Vedetele postului public – Iuliana Tudor, Virgil Ianţu, Emma Zeicescu, Iuliana Marciuc, Gabriel Gherghescu, Mircea Radu, Marina Almăşan, Corina Dănilă, Liana Stanciu, Stela Popa, Teodora Popa, Mihai Rădulescu, Ionuţ Cristache, Raluca Arvat, Dan Cadar, Măriuca Mihăilescu, Alexandra Tiniche, Radu Andrei Tudor, Dorin Chioţea, Albertina Ionescu le-au fost alături, i-au purtat prin culisele TVR şi le-au dezvăluit secretele emisiunilor preferate.  

Pentru două zile, curtea TVR s-a transformat într-un imens spaţiu de joacă, iar vizitatorii au pornit în aventura numită „Joaca de-a copilăria”. Au fost la atelierele de creaţie, unde maeştrii populari i-au învăţat să modeleze vase din lut şi să cioplească în lemn, la atelierul de desen, unde-i aşteptau copiii de la Liceul Nicolae Tonitza, cu creioanele colorate, au desenat pe asfalt şi s-au bucurat de facepainting, baloane şi îngheţată. În zona jocurilor pe calculator, băieţii au aflat ultimele ponturi de la Dan Cadar şi de la unii dintre cei mai cunoscuţi vloggeri specializaţi în gaming şi IT din România. „Foarte frumoasă experienţă, zici că eşti în viaţa reală”, a mărturisit Bogdan, de 12 ani, care tocmai testase ochelarii VR.
În studioul 3, Iuliana Tudor, Corina Dănilă şi Gheorghiţa Nicolae i-a provocat pe invitaţi să cânte şi să danseze.

Un loc căutat a fost şi „Terenul de Fotbal”, unde copiii au întâlnit staruri precum Belodedici, Marica, Selymes, Niculescu sau Falemi şi au fost surprinşi să dea mâna cu fotbaliştii de la echipa FC Voluntari, câştigătoare a Cupei României, care au prezentat copiilor trofeul. 

În Studioul Pangrati, fiecare oaspete a urmărit demonstraţii din sportul preferat. Alături le-au fost nume celebre precum Marian Drăgulescu, Monica Roşu, Mihai Covaliu, preşedintele COSR, dar şi campioanele olimpice Ana Maria Brînză şi Alina Dumitru. „Este minunat să fii alături de copii şi am venit însoţită de juniorii de la judo. Ca antrenor pot spune că cel mai frumos moment pentru mine este atunci când ei urcă pe podium”, spune Alina Dumitru. Fie că a fost vorba de artele marţiale, precum Karate Shotokan sau Aikido, tenis de masa, handbal, rugby, aerobic sau gimnastică artistică şi ritmică, fiecare demonstraţie i-a captivat pe spectatori.
Pe parcursul ambelor zile, jurnaliştii Emil Hossu, Tudor Furdui, Cristi Mândru, Marian Olaianos, Costin Deşliu, Alina Alexoi, Monica Bucur i-au „arbitrat” pe copii la întrecerile din Studioul Pangrati.

În „Joaca de-a copilăria” nu te poţi prinde fără să-i ai alături pe cei mai curajoşi eroi de poveste, iar  Casa de Producţie TVR le-a pregătit copiilor întâlniri cu Iasmin, Aladin sau Făt-Frumos, în cadrul proiectului „Teatru în TVR”. Publicul a fost chemat să urce pe scenă la „Carnavalul poveștilor”, alături de Magician. „Copiii sunt minunaţi, iar prin adevărul lor, prin sinceritate, fac ca binele să învingă întotdeauna”, a mărturisit actorul Marian Râlea. Şi marea actriţă Stela Popescu a fost alături de micii vizitatori ai TVR. 
Printre oaspeţi s-au mai numărat Nico, Andrei Tudor Band, Paula Seling, Ovi, Mihai Trăistariu, Ilinca&Alex Florea (Eurovision), Oana Sîrbu, Alice Dumitrescu, Carmen Trandafir, Emy Drăgoi, Manuela Hărăbor sau Marcel Pavel.

Echipa de profesionişti a TVR care a organizat evenimentul a fost coordonată de Liana Săndulescu, producător general şi Elena Ştirbescu, producător TV. 

Joaca noastra continuă. Aşteptăm poze şi filmuleţe făcute de telespectatori în timpul vizitei în TVR, pentru a le putea premia. Mai multe detalii vom oferi în următoarea noastre comunicare.