Publicat: 1 Septembrie, 2014 - 21:09
Share

Rusia a "pus capăt de facto parteneriatului său" cu Europa, a declarat luni, preşedintele german Joachim Gauck, în Polonia.

"Dorim un parteneriat şi relaţii de bună vecinătate (cu Rusia) în viitor", dar cu condiţia ca Moscova să-şi schimbe politica şi să "revină la respectarea drepturilor popoarelor", a declarat Gauck, cu ocazia marcării a 75 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Reaminitim că preşedintele rus Vladimir Putin a recomandat duminică la abordarea problemei unui "statut statal" pentru estul Ucrainei.

Ucraina se află în faţa unui "mare război" cu Rusia, în care pierderile vor ajunge la zeci de mii de morţi, a avertizat luni ministrul ucrainean al Apărării Valeri Gheletei, conform AFP.

"Un mare război a ajuns în casa noastră, un război cum Europa nu a mai văzut de la al Doilea Război Mondial. Într-un asemenea război pierderile se vor calcula nu cu sutele, ci cu miile, chiar cu zecile de mii de morţi. (...) Trebuie să organizăm urgent apărarea împotriva Rusiei, care încearcă nu doar să câştige noi poziţii în teritoriile ocupate, ci să lanseze o ofensivă asupra altor teritorii din Ucraina", a scris ministrul pe contrul său de Facebook.