3 iulie 2022

„Jocul de-a măcelul” de Eugene Ionesco, o nouă premieră la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cea de-a doua premieră a stagiunii 2021/2022 a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova este spectacolul „Jocul de-a măcelul” de Eugene Ionesco. Regia, ilustraţia muzicală şi mişcarea scenică sunt semnate de Beatrice Rancea, scenografia Vanessa Beca. Primele reprezentaţii vor avea loc pe 29, 31 octombrie şi 6 noiembrie 2021, de la ora 18:00, în Sala Amza Pellea a teatrului.

„Jocul de-a măcelul” este primul spectacol regizat de Beatrice Rancea pe scena Naţionalului craiovean. Alegerea acestei piese scrisă în urmă cu cinci decenii, dar acut actuală azi, vine într-un moment social tensionat de o pandemie care pare a nu se termina.

Textul piesei este tradus de Marcel Aderca iar din distribuţie fac parte actorii Adrian Andone, Monica Ardeleanu, Gabriela Baciu, Claudiu Bleonţ, Ştefan Cepoi, Anca Dinu, Corina Druc, Dragoş Măceşanu, Nicolae Poghirc, Marian Politic, Nicolae Vicol, Cătălin Vieru, Ioana Andone, Andreea Boldeanu, Mihaela Dobre, Irina Danciu, Karyna Floriţa, Alexandru Geicu, Simona Grîcleanu, Elena Raluca Ianichi, Roxana Mutu, cu participarea extraordinară a lui Mircea Dinescu.

În toamna aceasta am bucuria să joc într-o premieră pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. Tot ce se spune în „Jocul de-a măcelul” sunt ideile, gândurile, sentimentele lumii de azi în faţa pandemiei, în faţa morţii. De la obsesia sănătăţii, la absurdul situaţiei de a fi închis, dar în siguranţă, de la durerea pierderii copilului, a iubitei sau a iubitului, la discursul care caută din disperare o soluţie politică a situaţiei, de la disperarea foamei generată de pandemie, la zădarnica siguranţă dată de bogăţie, de la fanatismul medical căutător de soluţii în faţa morţii, la capitularea în faţa tainei şi misterului clipei. Oricât ar fi mintea umană de simplă sau complexă, a trăi este ceva ce ne scapă printre degete!
Claudiu Bleonţ, actor

În piesa de teatru Jocul de-a măcelul a lui Eugene Ionesco moartea apasă pe acceleraţie într-o adevărată cursă nebună spre neant, intrând în oameni ca o bilă de popice. „Jocul de-a măcelul” este o piesă greu de regizat, vorbeşte despre fragilitatea şi curgerea rapidă a vieţii, şi o face prin caricaturizarea personajelor, prin exasperarea spectatorilor/cititorilor, prin intoxicare cu situaţii de viaţă.
Ştefan Ciobanu, „Eugen Ionescu şi Jocul de-a măcelul perpetuu”

„Jocul de-a măcelul” de Eugene Ionesco
traducerea Marcel Aderca
Regia, ilustraţia muzicală şi mişcarea scenică: Beatrice Rancea
Scenografia: Vanessa Beca
Cu participarea extraordinară a lui Mircea Dinescu

Cu actorii: Adrian Andone, Monica Ardeleanu, Gabriela Baciu, Claudiu Bleonţ, Ştefan Cepoi, Anca Dinu, Corina Druc, Dragoş Măceşanu, Nicolae Poghirc, Marian Politic, Nicolae Vicol, Cătălin Vieru, Ioana Andone, Andreea Boldeanu, Mihaela Dobre, Irina Danciu, Karyna Floriţa, Alexandru Geicu, Simona Grîcleanu, Elena Raluca Ianichi, Roxana Mutu.

Asistenţi regie: Ioana Andone, Karyna Floriţa, Lucian Vlăsceanu

Asistent scenografie: Adelina Galiceanu

Spectacolul durează 1h 50 min fără pauză.

Biletele se pot achiziţiona atât online, direct din site-ul instituţiei www.tncms.ro, cât şi în format fizic, de la agenţia teatrală.

*** Având în vedere reglementările legale în vigoare, participarea la evenimentele Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Contact Agenţia teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677

TEATRUL NAŢIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA

Teatru


https://www.facebook.com/tncms.oficial
https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova