Publicat: 5 Februarie, 2014 - 13:38

Continuând seria emisiunilor de mărci poștale ce abordează într-o manieră originală tematica jocurile olimpice, foarte apreciată atât de filateliști, cât și de iubitorii sporturilor albe, Romfilatelia marchează cea de-a XXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Sochi și introduce în circulație o emisiune de mărci poștale dedicată acestui eveniment.

Intitulată Jocurile Olimpice de Iarnă, Sochi 2014, emisiunea îmbină într-un mod echilibrat legătura dintre arta grafică și strălucirea sporturilor albe, timbrele reprezentând o transpunere artistică a esenței și spiritului Jocurilor Olimpice.

Dintre cele opt probe ale sporturilor de iarnă la care participă România, patru sunt ilustrate pe timbrele cu valoarea nominală de 2,10 lei ale emisiunii filatelice, astfel: schi fond, patinaj artistic, bob și biatlon.

Alături de cele 4 mărci poștale, emisiunea mai conține și un plic prima zi, iar ca formă de machetare a fost folosită minicoala de 8 timbre (2 serii).

Începând cu ziua de vineri, 7 februarie 2014, emisiunea de mărci poștale Jocurile Olimpice de Iarnă, Sochi 2014 va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale Romfilatelia aduce mulțumiri Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR) și Comitetului Internațional Olimpic (CIO).