Publicat: 24 Martie, 2020 - 18:13
Share

Primul ministru al Japoniei, Shinzo Abe, și președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, au organizat astăzi o conferință telefonică, în care s-a convenit că cea mai bună cale de urmat este amânarea  Jocurile Olimpice 2020.

În cele din urmă, după săptămâni de incertitudine cu privire la viitorul său pe fondul pandemiei globale de coronavirus , s-a convenit că Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 vor fi amânate până cel târziu în vara anului 2021.

După această convorbire, Abe a confirmat reporterilor într-un briefing din mass-media că a fost de acord cu sugestia lui Bach de a amânaa jocurile până anul viitor.

Este pentru prima dată când acest lucru se întâmplă pe timp de pace în istoria sa modernă de 124 de ani.

"L-am rugat pe președintele Bach să ia în considerare amânarea de aproximativ un an pentru a da posibilitatea sportivilor să joace în cele mai bune condiții și pentru a face evenimentul unul sigur pentru spectatori", a spus Abe jurnaliștilor.

„Președintele Bach a spus că este de acord 100%”.

Până de curând, COI și organizatorii de la Tokyo 2020 au avut o poziție  fermă în ideea că jocurile vor avea loc conform planificării începând cu 24 iunie, dar răspândirea continuă a coronavirusului a determinat echipele și asociațiile naționale să își revizuiască poziția cu privire la potențialul lor participare la Jocurile din această vară.

Echipele olimpice canadiene și australiene au anunțat primele că nu își vor trimite sportivii în Japonia dacă jocurile merg înainte pe datele inițiale, în timp ce echipa britanică a exprimat intenții similare.

Opoziția față de data prestabilită a lunii iulie a crescut atunci când comitetele olimpice naționale din Brazilia, Germania și Norvegia au emis toate declarații prin care se solicita amânarea jocurilor, în timp ce premierul britanic Boris Johnson și președintele american Donald Trump au emis ambii declarații care confirmau că t monitorizează îndeaproape situația din Tokyo. (eTN)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: