Publicat: 18 Iulie, 2013 - 17:09
Share
Delegaţia României, condusă de atletul Roby Roth, va fi compusă din şapte persoane
30.000 de spectatori, printre care şi Preşedintele Shimon Peres şi premierul Benjamin Netanyahu, vor asista joi seară, pe Stadionul Teddy, din Ierusalim, la ceremonia de deschidere a celei de-a nouăsprezecea ediţii a Jocurilor Maccabiah, cunoscute şi ca "Jocurile Olimpice evreieşti".
 
Aceasta este cea mai mare ediţie a Jocurilor Maccabiah, înregistrând un număr de 80 de ţări participante, reprezentante de 8919 sportivi care se vor întrece în cadrul a 42 de discipline sportive.
Jocurile Maccabiah se organizează din 1932, încă înainte de fondarea statului Israel, torţa Maccabiah fiind aprinsă pentru prima dată de legendarul primar al Tel Avivului Meir Dizengoff.
Ediţia din 1967 a Maccabiah a fost marcată de un dezastru, patru atleţi australieni pierzându-şi viaţa si alţi 60 de sportivi fiind răniţi în urma prăbuşirii unui pod.
Printre statele participante se numără şi România, a cărei delegaţie, compusă din şapte persoane, este condusă de atletul Roby Roth. Jocurile la care avem reprezentanţi sunt: tenis, lupte, atletism, scrimă şi şah.