Publicat: 26 August, 2019 - 17:07
Share

Zece producători de jocuri video au promovat industria românească şi ultimele tendinţe autohtone în domeniu, la târgul internaţional GamesCom, care a avut loc la Köln, în perioada 20-24 august. GamesCom este cel mai important eveniment anual din industria de gaming. 
 
Creatorii de jocuri video din România au fost prezenţi pentru a treia oară consecutiv la târgul din Köln, Germania. Anul acesta, cinci dintre companiile prezente au oferit, în zona entertainment a târgului, jocuri 100% româneşti, care au fost testate de sutele de mii de jucători din toată lumea care au vizitat GamesCom:
 
• Second Hand: Frankie's Revenge, realizat de clujenii de la Rikodu, este un joc multiplayer cooperativ care te lasă să îţi creezi propriul super-robot din tot felul de electrocasnice vechi şi să pleci la luptă pentru a salva lumea de maşini şi extratereştrii răufăcători. Second Hand: Frankie's Revenge  poate fi cumpărat pe platforma Steam în regim Early Access.
 
• Interrogation, este un joc puzzle intrigant, în care jucătorul intră în pielea unui detectiv ce interoghează suspecţi şi încearcă să afle adevărul de la ei. Studioul care l-a creat, Critique Gaming, este un start-up ce a beneficiat acum 2 ani de fonduri prin programul Start-up Nation şi recent a primit o investiţie de tip' angel investment' de la un grup de investitori români, transformând studioul într-o societate pe acţiuni.

• Raiders of the Lost Island este un joc amuzant, parţial cooperative, care poate fi jucat cu toată familia (2-4 jucători). Acţiunea se desfăşoară pe o insulă ce e pe punctul de a se inunda şi trebuie să colaborezi pentru a construi o barcă ce poate salva pe toată lumea şi, în acelaşi timp, trebuie să strângi mai multe comori de pe insulă decât ceilalţi jucători. Din această vară, Raiders of the Lost Island poate fi achiziţionat pe platforma Steam în regim Early Access. 
 
• Bossgard - un joc de tip PVP (player vs. Player) asimetric de 6 jucători, online şi local, în care un' Boss' controlat de un jucător se luptă cu echipe de Vikingi de toate natiile. Jocul e dezvoltat de Sand Sailor Studio din Bucureşti, creatorii jocului Black: The Fall, şi poate fi procurat de pe Steam pentru PC.
 
• A fost prezentat trailer-ul jocului Future Tribes, care va fi lansat de AMC Games în această iarnă. Future Tribes este un joc gratuit de tip MOBA (Multiplayer online battle arena) pentru iOS şi Android. Jucătorul trebuie să aleagă 5 unităţi şi să le arunce în luptă împotriva unităţilor inamice, într-un duel rapid, în timp real.
 
Alte cinci companii, Amber Studio, AMC România, Whyttest, Tractor Set Go şi Those Awesome Guys, care se  numără printre cele mai importante din domeniu, recunoscute deja şi respectate la nivel internaţional, au participat, în zona de business a târgului, la o serie de întâlniri B2B cu profesionişti internaţionali din industria de gaming. Acestea au stabilit noi contacte şi relaţii de colaborare cu parteneri internaţionali, care le oferă condiţiile pentru noi contracte şi continuarea celor aflate în derulare. 
 
Participarea României la târgul internaţional' GamesCom' 2019 a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în colaborare cu Asociaţia dezvoltatorilor de jocuri video din România - RGDA prin Programul de Promovare a Exportului, cu un buget de 437.435 lei cu TVA. Firmele româneşti participante sunt: Amber Studio SRL, AMC RO Studio SRL, Critique Gaming Studios SA, Last Tales SRL, Quantic Beans SRL, Rikodu SRL, Sand Sailor Studio SRL, Those Awesome Guys SRL, Tractor Set Go SRL, Whyttest SRL. 
 
Anul acesta, la GamesCom au expus peste 1.100 de firme din 50 de ţări, pe o suprafaţa de 218.000 mp.
 
 Biroul de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat