Publicat: 26 Noiembrie, 2012 - 12:15
Share

Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, va lansa pe data de 27 Noiembrie, „Primul forum anual privind Strategia pentru Regiunea Dunării”.

Evenimentul, care va dura două zile, va fi o bună ocazie de a celebra rezultatele primului an de implementare a acestei strategii, care își propune găsirea unor soluții comune în abordarea provocărilor cu care se confruntă toate cele 14 țări participante în diverse domenii, cum ar fi transporturile, ocuparea forței de muncă, protecția mediului, securitatea și creșterea economică.

Cancelarul german Angela Merkel va participa la eveniment și va susține o alocuțiune în data de 28 noiembrie, ora 14.15. Forumul va reuni miniștri și secretari de stat din cele 14 țări participante la strategie, precum și peste 600 de reprezentanți ai sectorului privat, întreprinderilor regionale, societății civile și mediului academic.

Consiliul European i-a cerut Comisiei să prezinte primul raport privind progresele înregistrate în implementarea Strategiei pentru Regiunea Dunării până în iunie 2013. În această perspectivă, Comisia va prezenta, în cadrul forumului organizat la Regensburg, un document de reflecție privind rezultatele obținute până în prezent și modul în care pot fi îmbunătățite performanțele strategiei pe viitor.