Publicat: 26 Aprilie, 2019 - 11:33
Share

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au organizat in Joia Mare o activitate la Centrul de ingrijiri paliative “Sfantul Nectarie” din Bucuresti sub genericul “Traditii specifice vietii de la sat pentru Sarbatoarea Invierii Domnului”.

Voluntarii le-au oferit daruri pacientilor si i-au ajutat sa pregateasca preparate pentru masa de Sfintele Pasti. 10 voluntari de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au fost alaturi de pacientii internati, voluntarii au adus cozonac si dulciuri, precum si oua pe care le-au vopsit impreuna.

Adriana Caruntu, Director Centrul de ingrijiri paliative “Sfantul Nectarie”, a punctat: "A fost un moment resimtit in mod minunat pentru ca toti pacientii au spus ca s-au simtit ca in propria familie, ca si-au amintit de zilele in care erau acasa si inroseau ouale. Fiecare pacient care sta de obicei intr-un salon si este singur si trist, astazi a fost incantat ca a putut sa isi inroseasca ouale, sa le coloreze si sa ia parte la aceasta bucurie pe care noi, crestinii, o resimtim si o traim in fiecare an in Joia Mare".

Danut Pruna, voluntarul coordonator de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a spus: "Am venit astazi aici sa le aducem acestor oameni un cuvant bun, sa le aducem dragoste, sa le aratam ca ne pasa de ei. Am venit cu produse specifice perioadei pascale, le-am adus cozonac, le-am adus oua pe care le-am inrosit impreuna. Stim foarte bine ca astazi in Joia Mare se vopsesc ouale. Am incercat sa creem aici, la Centrul “Sfantul Nectarie”, o atmosfera familiara si care sa ii faca sa uite putin de momentele dificile prin care trec. Le-am adus iconite cu Invierea, cu Domnul nostrum Iisus Hristos, cu Maica Domnului. Urmeaza inca o activitate aici la Centru, in a treia zi de Pasti, cand vom servi masa de Pasti impreuna. I-am vazut pe toti foarte incantati, foarte bucurosi, ne-au povestit traditiile din zona lor, cum isi petreceau Pastele".

"Voluntarii au venit astazi ca se ne aduca daruri si sa petrecem impreuna Joia Mare. In fiecare an vopseam oua, faceam cozonac, faceam pasca. Acum daca sunt aici, ce sa fac, daca m-am imbolnavit? S-a dus fata mea si face si ma duc si eu ca vreau sa impart ca nu mai am putere sa fac eu. M-am bucurat si astazi ca de fiecare data cand vin voluntarii pentru ca mai vedem si noi cate ceva si ne rugam", a mentionat o pcienta a centrului de ingrijiri.

"Astazi, a fost o zi foarte importanta, m-am simtit ca in sanul familiei. Asteptam sa mai revina voluntarii, nu numai in zile de sarbatoare pentru ca oamenii se bucura ca cineva vine si le deschide o usa, e foarte important cand iti deschide cineva o usa, indiferent ca nu este al tau, care este din afara pentru ca simti ca nu ai fost uitat, a adaugat o alta pacienta a centrului".

Toate actiunile voluntarilor au fost organizate cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului CMN.