Publicat: 14 Mai, 2019 - 13:31

După ce a fost proiectat în cadrul Festivalului Filmului Francez, filmul Joueurs/Joacă-te cu focul!, prezent în secţiunea Quinzaine des Realisateurs de la Cannes 2018, intră în cinematografele din România începând cu 17 mai.

Lungmetrajul de debut al tinerei regizoare franceze Marie Monge, Joueurs/Joacă-te cu focul! este un thriller despre pasiune vecină cu dependenţa. Când Ella (Stacy Martin) îl întâlneşte pe Abel (Tahar Rahim), viaţa ei se schimbă radical. În mrejele acestei iubiri enigmatice, tânăra descoperă Parisul subteran, cosmopolit, al jocurilor de noroc, unde domnesc adrenalina şi banii. Începută dintr-un pariu, relaţia lor se va transforma curând într-o pasiune devoratoare.

Trailer: bit.ly/Joueurs-RO.

"M-au fascinat tot timpul jucătorii de poker, dualitatea şi raportarea lor foarte intensă la viaţă, felul de a pune cărţile pe masă, de a se lăsa în voia norocului. Mi se părea în acelaşi timp nebunesc, dar şi aventuros, intens. Aceştia sunt oameni cu enorm de multe resurse, sarcasm, inteligenţă, curiozitate, cu un fel de a fi cameleonic. În acelaşi timp vorbim despre oameni complet dezechilibraţi şi incapabili să ducă o viaţă normală, nemulţumiţi de ei înşişi, dar foarte sensibili şi profunzi. Acestea sunt motivele care au stat la baza deciziei mele de a face filmul." spune regizoarea Marie Monge, care a fost în România zilele trecute la Festivalului Filmului Francez, unde participat la proiecţiile de la Timişoara şi Bucureşti, răspunzând întrebărilor publicului şi jurnaliştilor.

Stacy Martin şi Tahar Rahim, două tinere staruri ale cinematografiei franceze, sunt interpreţii rolurilor principale din Joueurs/Joacă-te cu focul!. Lansată în controversatul Nymphomaniac al lui Lars von Trier, Stacy Martin interpretează cu uşurinţă roluri în franceză şi engleză, jucând, printre altele, în Le Redoutable, de Michel Hazanavicius, sau în Vox Lux, de Brady Corbet.

Tahar Rahim a devenit cunoscut publicului larg prin rolul principal din filmul Un prophete, pentru care a primit un Premiu Cesar în 2010.

În România, filmul va rula în următoarele cinematografe:

Bucureşti: Băneasa Grand Cinema & More, Cine Grand Titan, Cinemateca Union, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa

Bistriţa: Centrul Cultural Dacia

Botoşani: Cine Grand Uvertura, Cinema Unirea

Braşov: Cinema One

Cluj: Cinema Victoria, Cinema Florin Piersic

Constanţa: Cityplex

Craiova: Cinema Modern

Focşani: Cinema Balada

Gura Humorului: Casa de Cultură

Mărăşeşti: Casa de Cultură

Odobeşti: Casa de Cultură

Piteşti: Cinema Trivale, Cinema Sebastian Papaiani

Sfântu Gheorghe: Cinema Arta by Cityplex

Joueurs/Joacă-te cu focul! este distribuit în România de Transilvania Film.