Publicat: 13 Martie, 2014 - 16:20
Share

JTI a primit certificarea Institutului Top Employers în România și Europa, în 2014. Această importantă recunoaștere demonstrează orientarea JTI către dezvoltarea oamenilor, precum și condițiile excelente asigurate de companie angajaților.

Top Employers Institute atestă standardele ridicate aplicate de JTI în ceea ce privește cursurile de pregătire profesională, dezvoltarea carierei și cultura organizațională, categorii care au obținut cele mai bune punctaje: 91,7%, 81,1%, respectiv 79,5%.

Potrivit cercetării, JTI Romania asigură condiţii excepţionale angajaţilor, cultivă şi dezvoltă talentul la toate nivelurile organizaţiei, impunându-se ca lider în domeniul resurselor umane. Top Employers evidențiază că JTI România dezvoltă în permanenţă practicile sale în calitate de angajator. Reputația JTI România și modul responsabil în care acționează față de societate și comunitatea în mijlocul căreia își desfășoară activitatea reprezintă elemente esențiale în crearea unui sentiment de apartenență pentru angajați.

Monica Vîjeu, Human Resources Director JTI Romania, Moldova & Bulgaria, a declarat: „Încă din momentul în care JTI a demarat afacerea în România, am început să construim o cultură organizațională puternică, pornind de la valorile noastre. Oamenii au fost întotdeauna principalul motor al creșterii afacerii. Cu ajutorul dedicării și angajamentului lor, compania a reușit să își îndeplinească obiectivele, acționând în același timp responsabil față de consumatori, angajați, acționari și societatea în care operăm. Toate acestea au contribuit la recunoașterea primită din partea Top Employers.”

Charlie Cunningham-Reid, General Manager JTI Romania, Moldova & Bulgaria a adăugat: „JTI România este mândră să facă parte din comunitatea exclusivă și de renume internațional Top Employers Europa. Această certificare ne impulsionează să continuăm dezvoltarea JTI ca loc de muncă preferat, dar și a oamenilor noștri. Dat fiind că mediul de afaceri se află în continuă schimbare, și angajații noștri trebuie să evolueze permanent.”

Anul trecut, JTI a sărbătorit 20 de ani pe piața locală, fiind una dintre primele companii multinaționale stabilite în România.

JTI a fost recunoscută în 25 de țări la nivel global, cum ar fi Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Olanda, Suedia, Elveția, Marea Britanie, de către Institutul Top Employers, pentru excelență în resurse umane. Pe 11 martie, JTI a fost inclusă în Top 3 Employers Europe. Rezultatele cercetării Top Employers au fost confirmate de un audit independent condus de Grant Thornton.

„Numărul birourilor JTI certificate de Top Employers s-a dublat față de anul trecut”, a declarat Jörg Schappei, Human Resources Senior Vice President JTI. Dl. Schappei a explicat cum armonizarea proceselor și a instrumentelor de business a reprezentat o parte importantă în sprijinirea politicii de resurse umane a JTI: „Managementul talentelor – oamenii potriviți în funcțiile potrivite – este fundamental pentru strategia noastră. Am stabilit cele mai înalte standarde pentru companie în materie de recrutare, cursuri, dezvoltare și planuri de succesiune. În ultimii ani, am investit resurse semnificative pentru a asigura consistența și transparența practicilor HR. Angajații noștri se află în centrul acestei abordări, care este susținută de o platformă online, devenită un instrument eficient pentru managementul echipelor și al carierei.”

Thomas McCoy, noul President & CEO JTI, consideră că strategiile HR influențează semnificativ modul în care se simt angajații în organizație, ce fac și cum fac. Acestea au impact asupra dedicării și entuziasmului angajaților în îndeplinirea misiunii și obiectivelor companiei: „Angajații noștri sunt ambasadorii noștri. Ei construiesc reputația JTI în calitate de angajator. Certificarea Top Employers reprezintă un tribut adus dedicării și muncii lor intense”.

Comunicat de presa JTI