Publicat: 26 Octombrie, 2012 - 12:33

 În data de 25 Octombrie 2012 inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au reţinut jucării susceptibil a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 78 000 euro, ca urmare a controlului unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în judeţul Ilfov. 

            În data de 25 octombrie 2012, inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui container sosit din China, având ca destinaţie o societate comercială cu sediul în localitatea Voluntari, judeţul Ilfov.

            Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut 15 388 jucării din material textil inscripţionate Disney, Angry Birds, Hello Kitty şi Ice Age, articole susceptibil a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 78 000 euro.

            Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005, privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

            Cu doar o zi înainte, în data de 24 octombrie a.c., inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit într-un alt container jucării susceptibil a fi contrafăcute în valoare de aproximativ 66 000 euro.