Publicat: 14 Aprilie, 2017 - 17:07

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din China, peste 1.400 jucării (jocuri de construcție și mașini de jucărie), produse susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 128.000 lei, dacă ar fi fost originale.

În data de 13.04.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza municipiului Iași. Administratorul societății comerciale în cauză este un cetățean român, în vârstă de 40 de ani, cu domiciliul pe raza municipiului Iași.

În urma controlului au fost descoperite 1.342 seturi joc construcție și 120 bucăți mașini jucărie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de 128.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliție

Ionela PASAT