Publicat: 8 Noiembrie, 2017 - 21:53
Share
Un interlocutor - revelație!

Invitată la emisiunea „România 9” de la TVR, Evelina Oprina, judecător CSM a relatat că votul judecătorilor din Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la avizul pe legile justiției a fost schimbat surprinzător, peste noapte, deși inițial se ajunsese la un acord în unanimitate.

În sedința informală de dinaintea deciziei se ajunsese la un acord cu privire la pachetul pe legile justiției. În ședința formală de a doua zi, 10 judecători și-au schimbat votul. 

"Până în preziua avizului negativ, am lucrat până târziu și a existat unanimitate pe propunerile pachetului de legi pe justiție. Pe majoritatea propunerilor transmise de Tudorel Toader a existat unanimitate, cu observații. Eram cu toți convinși că votul era unul favorabil, cu observații. Nu știu ce s-a întâmplat peste noapte. Am fost surprinsă de acest vot negativ care a ieșit peste noapte.

Judecătoarea Oprina a făcut o impresie deasebită prin pondrerarea, competența și obiectivitatea cu care a tratat subiectul delicat al „crizei justiției”