Publicat: 21 Mai, 2013 - 11:16
Share

Judecatorii Livia Stanciu, Francisca Maria Vasile, Sandel Lucian Macavei, Ionut Mihai Matei si Rodica Cosma de la ICCJ i-au dat 3 ani de inchisoare lui Gigi Becali.

Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti format din sefa ICCJ Livia Stanciu, Francisca Maria Vasile, Sandel Lucian Macavei, Ionut Mihai Matei si Rodica Cosma a decis luni, 20 mai 2013, condamnarea omului de afaceri Gigi Becali la 3 ani de inchisoare cu executare. Becali a primit initial 2 ani de inchisoare in dosarul privind schimbul de terenuri cu MApN. Judecatorii au hotarat de asemenea anularea suspendarii executarii pedepsei de 3 ani de inchisoare din dosarul referitor la sechestrarea hotilor de masini. In final, pedepsele au fost contopite, astfel ca Gigi Becali va efectua 3 ani de inchisoare.
 
Victor Babiuc si Dumitru Cioflina au fost condamnati la cate 2 ani de inchisoare tot cu executare. ICCJ a decis si interzicerea unor drepturi pentru 5 ani in cazul lui Becali, Babiuc si Cioflina.
 
Doi judecatori au facut opinie separata in sensul respingerii recursului DNA si mentinerii solutiei de achitare.
 
Desi dreptul ar trebui sa fie o stiinta exacta, solutia de condamnare a lui Becali a fost luata cu 3 la 2. Paradoxal, desi judecatorii care au dat achitarea initiala la fond sunt de la Inalta Curte (Completul de 3) si au acelasi grad profesional cu cei din Completul de 5 care au pronuntat condamnarea definitiva, un simplu calcul aritmetic arata urmatoarele:
 
- 5 judecatori ICCJ s-au pronuntat pentru achitare (3 de la fond si doi din recurs)
 
- doar 3 judecatori ICCJ au decis condamnarea
 
In 24 mai 2012, Becali si ceilati inculpati din aceasta cauza, Victor Babiuc, Ioana Babiuc si Dumitru Cioflina, au fost achitati la fond, de Completul de 3 judecatori format din Lucia Tatiana Rog, Ana Maria Dascalu si Stefan Pistol. (Sursa: Lumea Justiţiei)