Publicat: 14 August, 2013 - 07:19
Share

Judecătoarea Viorica Cîrstoiu va afla săptămâna viitoare dacă va fi suspendată din Magistratură.

Săptămâna viitoare decizia de suspendare a Vioricăi Cîrstoiu va fi analizată de secția de judecători a CSM.

Judecatoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti şi fiul ei , Florin Cergan, au fost arestaţi, vineri, 29 de zile pentru corupţie. Judecătoarei i se imputa faptul că a primit peste 1.000.000 de euro pentru a da soluţii favorabile in dosarele unor oameni de afaceri.

Fiul ei a fost prins in flagrant, joi seara, cu 50.000 de euro, pe care urma sa-i dea mamei sale. Mai departe, aceşti bani trebuiau sa ajunga la alt magistrat ce urma sa dea o soluţie favorabilă cumpărătorului de influenţă.

Judecătoarea Cîrstoiu a fost implicată şi în dosarul judecătoarelor corupte de la Tribunalul Bucureşti, Antonella Costache şi Viorica Dinu, trimise în judecată in stare de arest. Numitorul comun este Dinel Staicu, de la care au luat mită atât judecătoarele de la tribunal , cât şi judecătoarea Cârstoiu de la Curtea de Apel. Legătura cu Cîrstoiu pentru favorizarea lui Dinel era tinută de judecătoarea Dinu de la tribunal.

Cîrstoiu, împreună cu două judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti - colege de complet - au anulat condamnarea definitiva si irevocabilă la 7 ani închisoare a afaceristului Dinel Staicu.

In dosarul judecătoarelor corupte de la Tribunalul Bucureşti, în afara de Cîrstoiu de la Curtea de Apel, mai apar numele altor 29 de magistraţi de la ambele instanţe.