Publicat: 1 Noiembrie, 2012 - 13:42
Share

Judecătorilor de la Curtea Constituțională a României discută, Joi, sesizarea PDL referitoare la ”neconstituționalitatea” hotărârii Senatului de înființare a unei comisii care să ancheteze abuzurile semnalate în cazul votului de la referendumul din 29 Iulie.

Liderul PDL, Cristian Rădulescu, declara la începutul lunii Octombrie că formațiunea sa va ataca la CCR decizia Senatului.

 "Pentru ca această comisie să fie înfiinţată trebuie supusă votului Senatului. PDL nu o să intre în această capcană şi nu o să ne desemnăm membri. Această comisie ar încălca principiile democratice şi constituţionale. Ni se propune ca noi, Legislativul, să intrăm peste Ministerul Public. O vom contesta la CCR. Nu vom participa la vot şi nu vom desemna colegi de-ai noştri în comisie", susţinea atunci Rădulescu.

 Senatul a adoptat atunci, cu 59 de voturi pentru şi trei abţineri, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea comisiei de analiză privind activitatea desfăşurată de autorităţile şi instituţiile publice în cazul votului de la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

 Comisia ar fi trebuit să fie formată din 11 membri, dar grupul PDL a decis să nu desemneze niciun senator şi s-a retras de la vot.