Publicat: 15 Mai, 2019 - 17:14
Share

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat în şedinţa de miercuri, 15 mai, concursul pentru funcţia de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare şi l-a numit pe judecătorul Lucian Netejoru pentru încă un mandat de trei ani în această funcţie. Au fost 9 voturi "pentru", dintre cei 15 membri prezenţi.

Votul din plenul CSM a avut loc după cereri respinse de abţinere a celor cinci membri ai comisiei de concurs, de amânare a dezbaterii şi de anulare a concursului. Judecătorii Chiş şi Mateescu au invocat presupuse nereguli în organizarea concursului, solicitând anularea acestuia. Principala problemă ar fi fost anularea fişelor de notare a doi dintre cei cinci membri ai comisiei de concurs. Bogdan Mateescu a adus în discuţie inclusiv o statistică falsă despre acţiunile disciplinare execitate de Inspecţia Judiciară şi respinse de secţiile CSM sau de ÎCCJ.

Judecătorul Lucian Netejoru a obţinut încă un mandat la şefia Inspecţiei Judiciare, în urma concursului organizat pe 28 martie de Consiliul Superior al Magistraturii, el fiind unicul concurent. Netejoru a obţinut postul de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare cu punctajul maxim de 100 de puncte. Comisia de concurs a fost formată din Lia Savonea, Evelina Oprina, Victor Alistar, Andrea Chiş şi Florin Deac, însă punctajele oferite de ultimii doi au fost anulate.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: