Publicat: 28 Octombrie, 2016 - 16:44

Județul Bistrița-Năsăud s-a înfrățit cu una dintre cele mai dezoltate regiuni din Polonia: Județul Myslenice, Voievodatul Polonia Mică (Malopolska)!

În cadrul unei ceremonii care a reunit autoritățile administrației publice din My?lenice, Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan a semnat alături de omologul său polon, Starostele Județului Myslenice, Josef Tomal 'Înțelegerea de Cooperare' între cele două regiuni.

Cooperarea dintre cele două județe are ca scop promovarea înțelegerii reciproce și a prieteniei dintre poporul român și cel polonez și consolidarea cooperării între cele două unități administrativ-teritoriale. Scopul principal al colaborării în constituie promovarea contactelor între cetățeni, precum și a schimburilor de experiență în domeniile administrației publice locale, culturii, economiei, științei și tehnologiei, sportului, sănătății, educației și tineretului.

Un promotor al relațiilor de prietenie cu regiunea polonă, prezent la eveniment, este Nicolae Moldovan — Primarul Orașului Beclean, care deja derulează proiecte comune cu Grupurile de Acțiune Locală și cu Administrația din Myslenice

Județul Myslenice este situat în zona de sud a Poloniei la o distanță de 35 Km față de orașul Cracovia și are o populație de 117.000 de locuitori. Economia județului este axată pe cercetare în domeniul tehnologic, industria chimică și metalurgică, exploatarea și prelucrarea de cărbune și minereu, agricultură și procesarea hranei dar și industria tutunului.

CONSILIUL JUDEȚEAN

Purtător de cuvânt,

Ivan Bogdan-Gruia

Localizare: 

Geolocation is 47.2486107, 24.5322814