30 iunie 2022

JUDEȚUL NEAMȚ – NICIO LEGĂTURA CU NEMȚII  

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 De ce nemții și Germania nu au nicio legătură cu județul Neamț din România ?!… Pentru că landurile germane sunt la secole distantă ca și cultură,  civilizație si dezvoltare în comparație cu România în ansamblul ei , dar în mod unic și comic/tragic față de județul Neamț românesc.

Acest ținut minunat , leagăn al multor artiști,  scriitori , medici si savanți pe care trecutul i-a dat României , ținut al unicelor și minunatelor mănăstiri și biserici ortodoxe   a ajuns pe mâna uor neisprăviți care iși bat joc în goana lor după înavuțire de oamenii simpli și cumsecade ai plaiurilor nemțene. Indivizi ca Arsene   , Gh.Stefan , Andrușca , Stoica , Frățilă,  Chebac , Petrovici   Pruteanu , Vasiloiu , G. Lazăr , Bulai ș.a. au ajuns ,,reprezentativi,, și  ,,exponenți,, ai nivelului cel mai de jos la care a ajuns surogatul de fenomen numit politică.

Indivizi fără nicio pregătire,  fără nicio bază serioasă în știința conducerii obștii,  fără niciun pic de rușine și respect față de oameni , s-au cocoțat cu ajutorul partidelor din care fac parte in vârful administrației județene Neamț  ;  de fapt ei sunt cei care drenează banii județului și nu numai banii proveniți din taxele și impozitele locale , ci și alte fonduri ( vezi cazurile Udrea & ,,Pinalti” ) etc.

Nu demult a ars spitalul din Piatra Neamț , fără ca cineva sa fie tras la răspundere penală ( la plată materială cât și prin privare de libertate) . Zilele trecute s-a prăbușit un pod peste Siret tot în acest județ condus de ologi , orbi și incapabili… Dacă nici acum procurorii nu vor face lumină,  înseamnă că nu mai este nimic de făcut si țara trebuie trecută pe modul ,,Faliment,,.

Nu cred că doar in Neamț sunt astfel de exemple nenorocite   ci peste toate județele țării plutește aerul coruptiei , al dezordinii , al incompetenței , al lipsei de carte și morală  , al nepăsării,  al lașitătii , al …al…  Doar forma fără fond contează , festivismul  si aroganța , infatuarea si obediența sunt ,,valorile,, după care se ghidează indivizi fără scrupule si minte… ca cei pomeniți mai sus. Pomeniți  , da , ca pe niște morți ce umblă încă printre noi… Este inadmisibil să ardă spitale , să cadă poduri mari ( nu podețe) și astfel de îmbuibați și abonați la banul public să fie încă liberi…până ce ,,anchetele,, vor face lumină… Care lumină ?  Ca cea a flăcărilor în care au murit oameni în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț  ?!?…

Am enumerat doar două dintre tragediile acestui mirific județ  ; ele sunt mult mai multe , de care organele de cercetare  , anchetă și  justiție știu prea bine si asupra cărora voi reveni curând.  Pasivitatea si lentoarea de care dau dovadă autoritățile și instituțiile statului in astfel de cazuri și situații  , iși au izvorul în factorul politic , în partidele politice care nu sunt decât grupări calate pe a conduce , a administra și controla TOT , fără niciun drept legal de a face așa ceva.  De ce partidele politice nu sunt instituționalizate ?  De ce nu au obligații clare față de Țară ?… de societate , de oameni ?… De ce partidele politice nu plătesc penal ? …

Oameni simpli care au furat o pâine au ajuns in închisori,  iar aceste grupări constituite după metode obscure și mafiote care au furat nu o pâine  , ci multe milioane de miliarde de pâini românești nu ajung în fața justiției?… Dar care justiție  ?…  Nu poate fi admisă ideea că declarația politică este doar așa , o afirmație… ca pe stadion , la galerie… și nu poate fi tratată penal. De ce ?… Sub un munte de minciuni și manipulări se ascund acești indivizi lași,  dar vorace și hrăpăreți , trădători și slugarnici.

De ce partidele politice sunt deasupra instituțiilor Statului ? Nu ar fi normal ca și ele să fie instituții care să răspundă in fața  Legii ?…și să fie sub Lege ?!?… Toți formează un aluat din care nu se pot forma conducători,  ci doar niște gogoși umflate. Judetul Neamț este doar un exemplu… toate județele României sunt infestate cu astfel de nevertebrate… dar nimeni nu ia măsuri radicale pentru punerea la punct a lucrurilor. De aceea judetul Neamț nu are nicio treabă cu nemții  cum nici România nu are vreo legătură cu Germania.

 Aaa.. poate doar prin cel care păstorește  ,,Țara lucrului bine (ne) făcut,,