Publicat: 31 August, 2016 - 15:03
Share

Jumătate dintre medicii de la Floreasca au decis să demisioneze, miercuri, nemulțumiți de modul în care managerul unității îi tratează.

Este vorba despre jumătate dintre cei 30 de medici angajați la UPU-SMURD București. De asemenea, și ceilalți 15 intenționează  să demisioneze.

Unul dintre demisionari, medicul Gabriela Bratu a explicat care este situația, dar și ce înseamnă concret această acțiune a lor.

”Nu este doar unitatea de primiri urgențe. Noi suntem SMURD București. Avionul va sta la sol, elicopterul din București va sta la sol, mașinile cu medic din București deservite de personalul de la Floreasca nu vor mai pleca la intervenții, dispeceratul pe București care, de fapt, dispecerizează zona de sud a țării, elicoptere, unități de transport neonatologic - totul se va opri. Trebui să găsească alți medici. Nu cred că noi nu ne vom găsi în altă parte. Noi voiam să rămânem aici, dar managerul ne-a spus că suntem la marginea medicinei”, a susținut medicul.

Aceasta a explicat motivele pentru care ea și mai mulți colegi de-ai săi au ales să demisioneze.
”Domnul manager a stabilit că nu e nevoie de aparatură și că trebuie să-i dăm dânsului banii să achiziționeze altceva pentru spital, deși e un proiect al Ministerului Sănătății în colaborare cu Banca Mondială.

Un ecograf performant pentru unitatea de primiri urgențe a sosit pe 9 august, apoi a fost retras. Săptămânile trecute au fost refuzate trei ventilatoare, care nici măcar nu au mai ajuns la spital. Evident că nu ar fi fost în plus. A stabilit domnul manager că nu e nevoie de aparatură.

Pe Internet circulă înregistrări din sala de operații, de la întâlniri. Așa vorbește dânsul. 

De la ultima întâlnire la Minister, medicii din UPU nu mai au voie să vorbească la raportul de gardă din weekend. Nu avem voie să vorbim, nu suntem băgați în seamă”, s-a plâns medicul.

Pe internet circulă de câteva zile mai multe înregistrări audio ale unor discuţii despre care cei care le postează spun că sunt cu managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun. 

Cea mai recentă ar suprinde modul în care vorbeşte cu o rezidentă în sala de operaţie.

„Fă şi tu ...! ...! Ia lasă-mă ... în pace! Fi-ţi-ar capul al ... să-ţi fie! Mare lucru ce ai de făcut! Du-te-n ...!”, se aude în înregistrare.