Publicat: 11 Ianuarie, 2019 - 16:55
Tajani a afirmat că adeziunea României și Bulgariei la Schengen este importantă pentru securitate

Jean Claude Juncker, a declarat, vineri, că a purtat numeroase discuții cu premierul olandez în care l-a informat că România e pregătită să intre în spațiul Schengen și că așteaptă de la acesta progrese în privința opiniei privind adeziunea României la Schengen.

„România trebuie să fie în spațiul Schengen.(...) În permanență port un dialog cu Olanda și cu celelalte țări, spunând că România îndeplinește toate criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen. Premierul olandez știe acest lucru și știe că aștept de la el progrese în acest sens”, a declarat Jean Claude Juncker, întrebat despre aderarea României la spațiul Schengen.

„Aş dori ca România să intre în spaţiul Schengen. Nu văd niciun motiv pentru care unele Guverne refuză aderarea României la Schengen. Rămân fidel promisiunii de a ridica MCV, cu condiţia să se facă toate efoturile din partea Guvernului. Până la finalul mandatului meu, aş vrea să văd România în Schegen şi cu MCV-ul ridicat”, a completat Juncker.

Și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a făcut joi un apel către statele membre UE care blochează aderarea României la spațiul Schengen, susținând că trebuie să își modifice poziția. Acesta a afirmat că adeziunea României și Bulgariei la Schengen este importantă pentru securita

„Principiul solidarității va fi aplicat de România și în adeziunea sa la spațiul Schengen. Parlamentul European a susținut întotdeauna țările în curs de aderare la acest spațiu. Fac un apel la statele membre care blochează această aderare să își modifice poziția”, a declarat Antonio Tajani, la ceremonia oficială de lansare a Președinției Consiliului UE.

.

 

 

 

 

 

 

Tag-uri Institutii: